• Chris Green

Voorthuizenaar Catsburg op podium in Amerika

VOORTHUIZEN Autocoureur Nick Catsburg is tweede geworden in de Pirelli World Challenge in St. Petersburg (Florida). De Voorthuizenaar begon in de Blancpain Racing Gallardo FL2 GT3 als tweede aan de vierde race in de Pirelli World Challenge.

Catsburg had in de race van zaterdag de op één na snelste raceronde gereden en dat gaf recht op de tweede startplaats.

In het eerste raceweekend op het Circuit of the Americas had Catsburg een derde plaats veroverd. Het team van Blancpain Racing had het podium als doel gesteld voor de race in St. Petersburg.

Catsburg verdedigde na de start in de tweede race zijn tweede plaats in een veld met 38 auto's. De race op een stratencircuit als St. Petersburg hebben hun eigen wetten. In tegenstelling tot het racen op permanente circuits wordt ieder klein foutje direct afgestraft. Catsburg gaf een beetje ruimte en kwam op de derde plaats terecht.

Een lange safety car fase hield de rijders lange tijd op dezelfde positie. In de 12e ronde werd de race hervat. Catsburg had nog 20 minuten voor de strijd om de podiumposities. Nick Catsburg passeerde de McLaren voor hem en nam de tweede plaats weer over. De Blancpain Racing rijder bouwde vervolgens een veilige voorsprong op op zijn achtervolgers. In dezelfde tijd liep hij in op de koploper met een aantal snelle ronden. Toen de finishvlag viel was Catsburg de leider tot op één seconde genaderd. De tweede plaats stemde toch tot tevredenheid. Het was het beste resultaat voor hem en Blancpain Racing in het 2015 Pirelli World Challenge seizoen.

Teambaas Hans Reiter toonde zich verheugd. ,,Ik ben zeer tevreden. Nick is drie van de vier keer van de eerste rij gestart. De kwalificatie kan nauwelijks beter. De Pirelli World Challenge is één van de grootste GT3 series in de wereld. Het is fantastisch om een rol in de voorhoede te spelen.''

De sportieve succes hebben een keerzijde. ,,Nick krijgt nu op basis van de reglementen twee drive through penalties in vier races.''

De volgende race is op 25 en 26 april op Barber Park. Blancpain Racing stapt dan over naar de nieuwe Reiter Gallardo R-EX. ,,Dan zullen we zien wat we kunnen dit seizoen,'' aldus Hans Reiter.

Nick Catsburg kwam in alle vier de races dit seizoen tot scoren. De Voorthuizenaar eindigde twee keer op het podium (derde en tweede).