• 3-2

    Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer

VV Barneveld officieel gedegradeerd

BARNEVELD Hekkensluiter in de derde klasse VV Barneveld verloor bij het Wekeromse SDS '55 de kelderkraker met 2-3. Daarmee zijn de Barnevelders officieel gedegradeerd naar de vierde klasse.

Eip Janssen

,,Dat zat er al een tijdje aan te komen. Maar wat als meerdere wedstrijden een paar minuten korter hadden geduurd. Vorige week verloren we in de laatste minuut door een strafschop met 1-2 van VIOS V. Nu, drie minuten in blessuretijd door een ongelukkig onderweg aangeraakt doelpunt van SDS '55. Het lijkt het hele seizoen wel een repeterende breuk", baalde Barneveld doelman Remon de Vlieger.

Hij zag er bij het winnende Wekeromse doelpunt ongelukkig uit. ,,Dat kan wel zo zijn. Maar het geblokte schot van de SDS'55 speler (Kevin van der Horst, Red.) werd door een van mijn medespelers aangeraakt. Ik probeerde me nog om te draaien maar het was net niet", aldus de overigens goed spelende doelman De Vlieger.

,,Ik ben best trots op mijn ploeg. Na de winterstop met een aantal jongere spelers uit de A1 is er goed gepresteerd. Alleen de beloning drie punten bleef uit. Ik denk dat wij, zeker na rust, de beter voetballende ploeg waren", vulde vv Barneveld trainer Gerwin Dekker aan.

Het was voor beide ploegen noodzaak de drie punten te pakken. SDS '55 om op eigen kracht de P/D-nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Barneveld om de bijna niet te voorkomen degradatie over de Pasen heen te tillen.

De start van SDS '55, dat de geblesseerde Frank de Jong en de geschorste Jort van den Hudding miste was gelijk raak. Binnen honderd seconden stonden de Wekerommers op een 1-0 voorsprong door Lennart Ploeg.

,,Een mooie aanval waarbij Arie (De Jager, Red.) misschien al had moeten scoren. De goede Barneveldse doelman (Remon de Vlieger) stopte de bal in eerste instantie. Gelukkig was Lennart Ploeg attent", glimlachte Van den Berg.

GELIJK ,,We toonden veerkracht en Fabian van Esch reageerde het snelst bij een klutssituatie in het Wekeromse strafschopgebied:1-1", aldus de Barneveldse trainer.

Hij zag zijn ploeg lang domineren. De thuisclub was het even helemaal kwijt. Pech had SDS '55 speler Rick Gerritsen die een bal via de onderkant lat het veld weer in zag springen."

Een minuut later kende SDS wel het broodnodige geluk. Op het middenveld pikte Lennart Ploeg de bal op. De Barneveldse verdediger Ramon Houtveen verstapte zich en Ploeg kreeg een vrije doortocht. Doelman De Vlieger was volstrekt kansloos: 2-1.

,,En weer komen we terug in de wedstrijd. Uit een corner kopt Martijn Mulder de 2-2 binnen. En wat als even later Albert Kamera en Fabian van Esch de bal hadden binnen getikt. Nu gunden ze SDS-doelman Michael Mulder de eer, die als de lachende derde ermee vandoor ging.

ROOD In de tweede helft was er lang weinig tot niets te genieten voor de toeschouwers. Daarbij de constatering dat Barneveld het iets betere van het spel had.

Fabian van Esch liet de kans op de 2-3 liggen. Doelman Mulder kwam met de schrik vrij omdat de bal naast hobbelde. Ook SDS-invaller Casper Kingma had kunnen scoren. De jongeling struikelde over de bal en de kans was weg.

In het laatste kwartier sloeg de vlam in de pan. Niet door goed voetbal maar wegens twee rode kaarten. SDS-invaller Jaap Evert Roelofsen kon na drie minuten alweer gaan douchen. Hij haalde de op het SDS-doel afstormende Albert Kamera onderuit.

Vijf minuten later was het alweer tien tegen tien op het veld. Barneveld speler Lars Feijen kreeg zijn tweede gele kaart na het weg schieten van de bal op de middenlijn. Een zware sanctie.

,,Daarna kregen beide ploegen veel ruimte. Dan is de 2-3 erg zuur. Maar goed je degradeert niet vanmiddag maar over een heel seizoen. Barneveld gaat na de zomer verder met de jeugd laten instromen. In de vierde klasse moeten we aan de bovenkant van de ranglijst kunnen meedraaien", besloot trainer Gerwin Dekker.

SDS '55 bezet in de derde klasse nu de twaalfde plaats met 22 punten. AGOVV en SP Teuge hebben twee punten meer, terwijl het Ederveense Advendo '57 al op vijf punten staat. Barneveld is hekkensluiter en gedegradeerd met zes punten.

Op 11 mei ontvangt Barneveld degradatiekandidaat AGOVV. SDS '55 gaat op bezoek bij naaste concurrent Rood Wit '58.