• De jeugd start vanaf 12.00 uur in de VVOP-wintercross.

    Bram van den Heuvel
  • Bram van den Heuvel
  • Bram van den Heuvel

VVOP trapt af met 39e wintercross

VOORTHUIZEN Op zaterdag 7 januari trapt de Voorthuizense voetbalvereniging VVOP voor de 39e keer af met haar traditionele cross voor jong en oud. Albert Heijn Voorthuizen sponsort voor het tweede jaar de cross, die onder de naam "AH Voorthuizen VVOP Wintercross" de boeken in zal gaan.

Ger Meijer

Evenals in voorgaande jaren hoopt de voetbalvereniging veel lopers en loopsters naar het loopfestijn te trekken, waarvan de start en de finish op het sportcomplex van VVOP aan de Roelenengweg in Voorthuizen is. Door de samenwerking met Theo van Maanen van Run2day zal de cross net als vorig jaar met chips (elektronische tijdmeting) gelopen worden. De deelname aan de diverse crossen is voor VVOP-leden gratis. Niet-leden betalen € 7.50. Na afloop van de cross is er voor iedereen een herinnering en kunnen de deelnemers online een certificaat uitprinten en een filmpje van zichzelf zien.

JEUGDLOPEN Vanaf 's ochtends 12.00 uur staan er achtereenvolgens drie jeugdlopen voor jongens en meisjes op het programma. Het parkoers voor deze lopen wordt uitgezet rondom de voetbalvelden van VVOP. De jongens en meisjes van onder 15/17 jaar lopen een parkoers, dat vanaf het sportcomplex van VVOP door het Heuveltjesbos voert.

Om 14.30 uur lost Diederik Troost, de manager van Albert Heijn Voorthuizen, het startschot voor de cross van 6500 meter, waarvan een groot deel van het parkoers door het Heuveltjesbos loopt.

Inschrijven voor de crossen door niet-leden kan vanaf nu via www.inschrijven.nl. VVOP-leden kunnen inschrijven met de code VVOP2017. Inschrijven kan ook op de wedstrijddag zelf in de kantine van VVOP. Voor de jeugdlopen vanaf een halfuur voor iedere start. Voor de cross van 14.30 uur vanaf een uur voor de start.

De erwtensoep van VVOP's hoofdsponsor Struik Foods wordt traditiegetrouw aan de bezoekers en deelnemers gratis aangeboden. De finish van de jeugdlopen en de cross van 14.30 uur ligt voor de hoofdtribune. Vanaf deze overdekte tribune zijn de jeugdlopen en de laatste ronde van de lopen door het Heuveltjesbos goed te volgen.

CLUBKAMPIOENSCHAP ,,Wij zijn blij, dat we ook dit jaar weer met onze Loopgroep Voorthuizen onze clubkampioenschappen cross in de diverse categorieën aan deze door VVOP goed georganiseerde wintercross mogen verbinden. Wij beginnen om 14.00 uur aan de warming-up voor de lopers en loopsters van onze Loopgroep, maar ook niet-leden van de Loopgroep, die mee willen doen, zijn natuurlijk van harte welkom bij de warming-up om zo optimaal voorbereid aan de cross te beginnen", aldus trainer Lubèrt Mulder van de Loopgroep Voorthuizen.