• Pauw Media

VVOP trapt af met Albert Heijn Cross

VOORTHUIZEN Op de eerste zaterdag in het nieuwe jaar (2 januari) trapt de Voorthuizense voetbalvereniging VVOP voor de 38e keer af met haar traditionele cross voor jong en oud. VVOP heeft in Albert Heijn Voorthuizen een sponsor gevonden voor de cross, waardoor het loopfestijn voortaan georganiseerd zal worden onder de naam Albert Heijn VVOP Cross.

Door Ger Meijer

De voetbalvereniging hoopt, evenals in voorgaande jaren, veel lopers en loopsters te trekken naar het loopfestijn, waarvan de start en finish plaatsvinden op sportcomplex "De Roeleneng" aan de Roelenengweg in Voorthuizen. Door de samenwerking met Theo van Maanen van Run2day zal de cross deze keer voor het eerst met chips gelopen worden. De cross is voor leden van VVOP gratis. Niet-leden betalen 7,50 euro.

De cross biedt de deelnemers een mooie gelegenheid om de goede voornemens ten aanzien van conditie en gewicht in het nieuwe jaar meteen maar een impuls te geven. Na afloop van de cross is er voor iedereen een herinnering en kunnende deelnemers online een certificaat uitprinten en een filmpje van zichzelf zien.

HEUVELTJESBOS Het programma wordt geopend om 12.00 uur met achtereenvolgens een drietal jeugdlopen voor Smurfen en F- pupillen, E- pupillen en D- pupillen. Het parkoers voor deze lopers en loopsters wordt uitgezet op het sportcomplex rondom de voetbalvelden van VVOP. De C- en B- junioren lopen een parkoers van 4000 meter, dat de deelnemers vanaf het sportcomplex van VVOP door het Heuveltjesbos zal voeren.

Om 14.30 uur zal de heer Diederik Troost, manager van Albert Heijn Voorthuizen, het startschot lossen voor de cross van 6600 meter, waarvan een groot deel van het parkoers de deelnemers en deelneemsters door het Heuveltjesbos zal voeren. Inschrijven kan vooraf via www.inschrijven.nl. VVOP leden kunnen inschrijven met code VVOP2016. Inschrijven kan ook op de wedstrijddag zelf in de kantine van VVOP. Voor de jeugdlopen vanaf een halfuur voor iedere start. Voor de cross van 14.30 uur vanaf een uur voor de start.

TRIBUNE Evenals in voorgaande jaren zal de erwtensoep van VVOP 's hoofdsponsor Struik Foods traditiegetrouw aan de bezoekers en deelnemers gratis worden aangeboden. Eventueel slecht weer hoeft de toeschouwers niet af te schrikken. De finish van de jeugdlopen en de cross van 6600 meter ligt voor de hoofdtribune. Vanaf deze overdekte tribune zijn de jeugdlopen en is ook de laatste ronde van de cross van 14.30 uur goed te volgen.

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN De Loopgroep Voorthuizen zal ook deze keer weer acte de présence geven op de cross.

,,Wij verbinden met de Loopgroep Voorthuizen al jaren onze clubkampioenschappen in de diverse categorieën aan deze door VVOP goed georganiseerde cross. Om 14.00 uur beginnen wij aan de warming-up voor de lopers en loopsters van onze Loopgroep, maar natuurlijk is iedereen, die daar belangstelling voor heeft, van harte welkom om mee te doen aan de warming-up om zo goed voorbereid aan de cross te beginnen", laat trainer Lubèrt Mulder van de Loopgroep Voorthuizen weten.

PROGRAMMA Het programma van de Albert Heijn VVOP Cross ziet er als volgt uit:

De Smurfen en F- pupillen (tot en met 8 jaar) lopen een afstand van twee ronden om het hoofdveld (± 750 meter) De start is om 12.00 uur.

De E- pupillen(9 - 10 jaar) lopen een afstand van twee ronden om drie velden (± 1250 meter) Start om 12.30.

De D- pupillen (11 - 12 jaar)starten om 13.00 uur en lopen een afstand van drie ronden om drie velden (± 2000 meter).

De B- en C- junioren (13 - 15 jaar) starten om 13.30 voor hun loop van 4000 meter door het Heuveltjesbos.

Inschrijven voor deze jeugdlopen kan vanaf een halfuur voor iedere start in de kantine van VVOP aan de Roelenengweg in Voorthuizen, waar een kwartier na iedere groepsfinish ook de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

De deelnemers aan de cross van 6600 meter worden om 14.30 weggeschoten. Inschrijven voor deze afstand is nog mogelijk in de kantine van VVOP vanaf een uur voor de start. Daar staat tevens om circa 16.45 uur de prijsuitreiking gepland.