Waterpolosters DWK vieren laatste feestje van het seizoen

BARNEVELD ,,Voor de statistieken was dit een mooie wedstrijd", zegt waterpoloster Yvonne Baars. DWK won zaterdag met 20-2 van het gedegradeerde ZPC De Hof.

,,Het feest hebben verder vooral om de wedstrijd heen gebouwd. We kregen de schaal en de medailles en Esther speelde haar laatste wedstrijd voor DWK. Zij kreeg in de laatste minuut een publiekswissel." Esther van der Meulen verruilt DWK, na veertien jaar in het eerste, voor ENC Arnhem. ,,Het was er de wedstrijd naar om haar wat vaker te zoeken en te proberen haar wat doelpunten te geven." De score werd al na dertien seconden geopend door Jessy Boerman, waarna Baars drie keer scoorde. De 5-0 was van Van der Meulen en Baars tekende nog in de eerste periode voor de 6-0. Rianne Bouw, Tamara van de Wetering (2x), Van der Meulen (2x) en Eline Moree verdubbelden de score in de tweede periode. Ook ZPC De Hof kwam op het scorebord. Er volgden twee periodes met vier Barneveldse doelpunten. In de derde periode waren Baars (2x), Moree en Boerman trefzeker en in het laatste kwart kwamen de treffers op naam van Van der Meulen, via een strafworp, en opnieuw Boerman en Baars (2x).

DWK komt uit op 55 punten in de eerste klasse A. ,,We hebben dit seizoen nog niet eerder twintig doelpunten gemaakt, dus het was een mooie afsluiting. Met 250 doelpunten voor en 116 tegen hebben we het meest gescoord en het minst hoeven incasseren."