• Tim Buitenhuis

Wuf van Ginkel niet naar Dakar Rally 2019

EDERVEEN Wuf van Ginkel neemt in januari 2019 niet deel aan de Dakar Rally. De Edervener slaat de komende editie om 'logistieke redenen' over. ,,De tijd was te kort om goed voorbereid aan de start te komen. In overleg hebben we besloten om het komende jaar niet te gaan.''

Naast het feit dat de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging nog niet wedstrijdklaar is had Wuf van Ginkel zijn persoonlijke pakket nog niet compleet. ,,Het was pas heel laat bekend wat De Rooy precies zou gaan doen. Voor mij was het daarna niet haalbaar om alles in te vullen. We hebben in goed overleg besloten om een jaar over te slaan. In januari gaan we om de tafel om de plannen voor 2019 en de volgende Dakar te bespreken. Ik heb de Dakar Rally zeker nog niet uit mijn hoofd gezet,'' aldus de 50-jarige Edervener. In 2018 kwam Van Ginkel met Gerard de Rooy in actie in de de Africa Eco Race.

'BLIJ MET MIJN ROL' In Team De Rooy is Wuf van Ginkel nauw betrokken bij de ontwikkeling van het prototype van de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging. ,,De truck heeft alle geplande tests tot volle tevredenheid doorstaan en wordt nu volledig gedemonteerd. Alle onderdelen en componenten worden onderzocht en bestudeerd op onder meer slijtage en beschadigingen. Ik heb het goed naar mijn zin en ben blij met mijn rol in het team van De Rooy,´ aldus Wuf van Ginkel.


STERKSTE TEAM OOIT? Kopman Gerard de Rooy keert in januari wel terug in de sterke competitie van de Dakar Rally. De Brabander (met navigator Moi Torrallardona en monteur Darek Rodewald) weet zich in Peru gesteund door misschien wel het sterkste Team De Rooy ooit. De Argentijnse coureur Federico Villagra deed vorig jaar tot de voorlaatste dag mee om de overwinning en gaat ook nu weer voor het podium.
Ton van Genugten won in 2018 vier etappes en was daarmee (met navigator Peter Willemsen en monteur Bernard der Kinderen) de succesvolste rijder in de truckcategorie.
De vierde rijder van Team De Rooy in 2019 is Maurik van den Heuvel.
De Kazach Artur Ardavichus heeft in overleg met zijn sponsor Astana besloten de Dakar Rally van 2019 over te slaan.