• DWK presteerde uitstekend op de Minioren Finales in Vaassen.

    DWK

Zilver en brons voor DWK-zwemmers

BARNEVELD DWK heeft afgelopen weekend zilver en brons gewonnen bij de Minioren Finales in Vaassen. Er deden negen zwemmers van DWK mee. Met een tweede plaats op de estafette en een bronzen medaille voor Lili Oosting op de 50 meter vlinderslag mocht er volgens de Barneveldse zwemclub 'met trots' op deze kampioenschappen teruggekeken worden.

PERSOONLIJK RECORD Zaterdag mochten Laura Volkers en Maud ten Broek voor DWK het spits afbijten op de 100 m rug bij de meisjes minioren 4. Beide meisjes hebben hierbij hun persoonlijk record (pr) weten te verbeteren, waarbij Ten Broek de grootste spong maakte met een verbetering van ruim zeven seconden.

Hierna was het de beurt aan Lili Oosting en Elin Baars om de 100 m schoolslag te zwemmen bij de meisjes minioren 2/3. Oosting en Baars bleven allebei iets boven hun tijd steken. Dit hebben zij later in de wedstrijd ruimschoots goed weten te maken op de 100 meter vrij. Oosting werd op de 100 meter vrij zesde met een flink pr en Baars werd achtste, ook in een persoonlijk record.

'JONGSTE DEELNEMER' Bij de jongens minioren 2/3/4 lieten Ruben Baars en Sven Potappel zich van hun beste zien op de 100 meter school. Baars zwom elf seconden van zijn tijd af en werd hiermee vijfde. Potappel werd twaalfde met een pr van ruim acht seconden. ,,Een knappe prestatie van Potappel", aldus DWK. ,,Hij was de jongste deelnemer bij de jongens." Op de 100 m vrij bij de jongens 2/3/4 maakten Quinn Frunt en Baars er een mooie strijd van. Zij aan zij gingen zij naar de finish, waarbij Frunt net iets eerder aantikte dan Baars. Voor Frunt was dit een verbetering van zijn pr met bijna zeven seconden. Baars bleef net iets boven zijn beste tijd steken. Bas van Daatselaar heeft DWK vertegenwoordigd bij de jongens minioren 5 op de 50 meter vlinder en de 100 meter vrij. De 50 meter vlinder liep niet zo lekker waardoor hij zijn tijd niet verbeterde. Op de 100 meter vrij zwom Van Daatselaar wel naar een persoonlijk record.

Laura had een druk programma op zaterdag. Naast de 100 m rug heeft zij ook nog de 50 m vlinder en de 100 m vrij gezwommen om vervolgens na een korte pauze nog als slotzwemster in de estafette te mogen deelnemen. Op de 50 m vlinder heeft Laura haar snelste tijd neergezet. Op de 100 m vrij bleef zij heel dicht in de buurt van haar pr dat zij nog maar kort geleden heeft gezwommen. Hiermee werd zij vijfde.

Het slotstuk van de zaterdag was de estafette 4x50m vrij gemixt jongens/meisjes minioren 4 en jonger. Het team bestaande uit Ruben, Maud, Quinn en Laura steeg boven zichzelf uit. Een tweede plaats was het resultaat. Voor deze teamprestatie hebben zij een mooie medaille in ontvangst mogen nemen.

Op zondag was het de beurt aan Lili en Elin als eerste namens DWK aan de start te verschijnen. In twee prachtige PR's, waarbij Elin maar liefst vijftien seconden van haar tijd zwom, eindigden de meisjes respectievelijk op een 4e en 5e plaats. Op de 100 m rug behaalden Lili en Elin hetzelfde resultaat; fraaie PR's en een 4e en 5e plaats.

De jarige Lili heeft zichzelf op zondag een mooi cadeau bezorgt. Lili is in een persoonlijk record op de 50 m vlinderslag derde van Gelderland geworden bij de meisjes minioren 2/3.

Quinn en Ruben hadden bij de jongens minioren 2/3/4 hetzelfde programma als de meisjes. Op de 100 m wissel hebben beide jongens de grootste progressie geboekt. Beide met een PR van ruim tien seconden, waarbij Ruben op een zesde plaats en Quinn op een zevende plaats eindigde. Op de 100 m rug bleef Ruben iets boven zijn tijd steken, terwijl Quinn er een seconde van af snoepte. Tot slot heeft Quinn ook nog op de 50 m vlinder zijn beste tijd verbeterd.

Bij de meisjes minioren 5 was het op zondag ook de beurt aan Lieke van de Berg. Als reserve geplaatst mocht zij toch nog meedoen aan de finales en wist zij op te klimmen naar een 13e positie.

De langste afstand stond op het programma voor Laura en Bas, de 200 m wissel. Laura heeft ruim vijf seconden van haar tijd gezwommen en eindigde hiermee op de 10e plaats. Bas maakte een foutje waarvoor hij werd gediskwalificeerd.

Met twee medailles en veel records kon DWK 'tevreden' terugkijken op deze kampioenschappen.