Zilver voor Anke en Tessa Boeve tijdens Dutch Open

GARDEREN De tweelingzusjes Anke en Tessa Boeve uit Garderen hebben afgelopen weekend zilver behaald bij de eerste Dutch Open. Dit werd gehouden in sportcomplex De Meent in Alkmaar.

Bij dit evenement deden ploegen uit zestien landen vanuit de hele wereld mee, clubs uit de Verenigde Staten, Israël, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Italië, Spanje, Tsjechië, Polen en vele clubs uit Nederland. Met deze enorme opkomst was de verrassing des te groter dat Sparta-springers Eline Westhuis en Valerie Bosschart bij de 11-12-jarigen synchroon direct het goud wegkaapten van alle concurrentie.

Westhuis wist ook in het individuele toernooi te verrassen door daar in de finaleronde met een prachtige nieuwe oefening het zilver naar zich toe te trekken. Bij de 15-16-jarigen hadden de Sparta-springers met een grote groep geduchte concurrenten te maken. De tweeling Anke en Tessa Boeve wist bij het synchroonspringen als hoogst genoteerde paar naar de finale door te stoten, maar zij wisten ook dat een sterk koppel uit de VS het had laten liggen in de voorronde.

Dit bleek ook zo in de finale, want daar sprong het sterke duo alle finalisten toch ruimschoots voorbij. De Boeves pakten het zilver.

Individueel had deze klasse een enorm sterk deelnemersveld, waardoor geen enkele Nederlandse de finale wist te bereiken. Tessa Boeve, die zich momenteel voorbereidt op het jeugd-EK in Bakoe volgende maand, kwam nog het dichtst in de buurt met een twaalfde plaats.