Zilver voor Lunterse dammers

LUNTEREN De DES Lunteren-dammers Henk Klarenbeek, Johan Top en Laura Timmerman wisten zaterdag bij het NK sneldammen in Utrecht een zilveren plak te behalen.

DES Lunteren kwam met zeven dammers in diverse klassen aan de start. In de hoofdklasse hadden Henk Klarenbeek en Arjan van Galen zich via de Gelderse finale sneldammen geplaatst bij de laatste 24 dammers van Nederland.

Er werden eerst zes voorronden gespeeld volgens het Zwitserse systeem. De Lunterse dammers presteerden beiden boven verwachting en eindigden bij de eerste acht spelers. Zij plaatsten zich net als de Barnevelder Matthias de Kruijf voor de A-finale.

ZEVEN RONDEN In de finale moesten er opnieuw zeven ronden gespeeld worden. Henk Klarenbeek begon weer voortvarend door te winnen van Koos van Amerongen en remise tegen Nederlands kampioen dammen Alexander Bajakin.

In de derde ronde leed de Lunteraan een verrassende nederlaag tegen de Barnevelder Matthias de Kruijf. Hierna herstelde Klarenbeek zich en behaalde nog zes punten uit vier partijen. De sterke DES Lunteren-dammer werd in het eindklassement tweede achter Nederlands sneldamkampioen Alexander Baljakin.

De tweede Lunterse deelnemer Arjan van Galen werd achtste, twee plaatsen achter Barnevelder Matthias de Kruijf.

VROUWEN DES Lunteren 1-speelster Laura Timmerman behaalde eveneens het zilver. Zij moest na dertien partijen Olga Kamychleeva voor laten gaan. De tweede Lunterse damster (Annemieke Stunnenberg) eindigde in de middenmoot. Bij de junioren deed Johan Top mee en deze liet zien in vorm te zijn. De Lunterse jongeling zat in één grote groep met dertien andere junioren en behaalde uit twaalf wedstrijden twintig punten. Ook hij behaalde een zilveren medaille achter de Doetinchemmer Hans Rinner.

VERLIEZERSGROEP In de verliezersgroepen waren er eveneens successen voor de DES-Lunteren spelers. Johan de Haas werd winnaar in de derde groep B met 12 punten. Jeugdspeler Levien Cysouw werd tweede in de verliezersgroep bij de pupillen.