• Alle prijswinnaars, met Ton van Zwezerijnen als winnaar (tweede van links).

    Petanque Barneveld

Zwezerijnen de allersterkste

Spannende strijd bij Petanque Barneveld

BARNEVELD Ton Zwezerijnen heeft het eerste petanquetoernooi van 2018 gewonnen. Hij was de sterkste bij het zogeheten Voorjaarstoernooi.

Deze keer was het bijzonder spannend omdat er drie spelers waren met vijf gewonnen partijen en de onderlinge pluspunten het verschil moesten maken. Ton Zwezerijnen had één punt meer dan nummer twee Ejan van de Beek.

Het toernooi bestond uit vijf voorgelote partijen. De loting is in volgorde van inschrijving door de computer bepaald. De eerste ronde speelde Zwezerijnen met Henk Hendriksen tegen Eef van de Beek en Jur van Ginkel. Zwezerijnen plaatste de eerste bal en alles wat in de nabijheid kwam, werd door Hendriksen geschoten. Het was geen partij; 13-3.

De tweede werpronde was het Zwezerijnen met Harry Hagen tegen Jan van Elten en Lotty Neumann. Ook hier waren er geen tireurs die konden schieten. Zwezerijnen was in topvorm en plaatste elke bal perfect op de but. Hagen hoefde maar een enkele keer te schieten waardoor ook dit een makkelijke partij werd 13-2.

De derde partij was het Zwezerijnen en Kylian Los tegen Gerrit Methorst en Mohamed Hourani. Dit kon een mooie partij worden. Methorst, die vooral op de gladde baan en kort speelt, had de toss gewonnen en koos deze dan ook direct. Al deed de uitslag dit niet vermoeden het ging niet makkelijk met de latere winnaar. Uitslag 13-4.

TRIPLETTEN De voorlaatste ronde was het doubletten tegen tripletten. Dit kwam door het oneven aantal deelnemers. Zwezerijnen met Johan van 't Klooster tegen Lammert Brons en Eva van Meerkerk en Wim Veenendaal. Ondanks het minder spel van Van 't Klooster werd er snel gewisseld tussen plaatsen en schieten. Doordat een doubletten altijd in het voordeel is ten opzichte van een tripletten was nu het verschil ook snel gemaakt. Veenendaal en Brons plaatsten toch nog wel redelijk maar Van Meerkerk had haar dag niet en schoot bijna alles mis. Hierdoor werd het verschil snel gemaakt; 13-5. De finaleronde was het Zwezerijnen met Jan van Ommering tegen het damesteam Nicoline Kwakkelstein en Margaret van Barneveld. Eerstgenoemd koppel zette de wedstrijd in winst om. Het werd uiteindelijk 13-10.