• Het Amersfoortse Rock City Chapter organiseert dit jaar de HOG Rally voor Harley-Davidson motorrijders. Die vindt plaats in Garderen met als thema 'flower power'.

    Rock City Chapter
  • Rock City Chapter

1100 Harley-Davidson rijders naar Garderen

GARDEREN Meer dan 1100 Harley-Davidson rijders doen zondag 2 juni mee aan de Parade of the Flags van Garderen naar Amersfoort. De stoet is zo'n vier kilometer lang en bestaat uit motorrijers uit binnen- en buitenland.

De parade is onderdeel van de Benelux HOG Rally die dit jaar van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni plaatsvindt op het rond het terrein van het WestCord Hotel in Garderen. Elk jaar verzorgt een ander chapter van de wereldwijde Harley Owners Group (HOG) een vierdaags evenement met diverse activiteiten rond het merk Harley-Davidson met muziek, entertainment en verschillende toertochten. In samenwerking met Harley-Davidson Benelux heeft het Amersfoortse Rock City Chapter voor dit jaar de organisatie op zich genomen. Zij kozen Garderen als uitvalsbasis voor de HOG Rally.

Omdat het Rock City Chapter dit jaar 50 jaar bestaat, hebben de Amersfoorters de rally een bijzonder thema gegeven. ,,1969 was het jaar van Woodstock en Flower Power, en was ook het startjaar voor de Amersfoortse Harley-Davidson dealer Motorsaloon. Zo ontstond voor deze achttiende editie de naam 'HOGstock' Het gehele evenemententerrein in Garderen wordt daarom ook aangekleed in hippie- en Flower Powerstijl. Het wordt echte revival van het legendarische Woodstock'', laat de organisatie weten.

Tijdens het vierdaagse evenement treden diverse rockbands en dj's op, dagelijks van 12.00 uur tot 24.00 uur. Ook zijn er foodtrucks en kan gebruik worden gemaakt van het
restaurant van het hotel. Verder zijn er tal van kraampjes, een traditionele barbier en een tatoeërder.

De HOG Rally wordt zondag 2 juni vanaf 12.00 uur afgesloten met de traditionele Parade of the Flags. Meer dan 1100 Harley-Davidson motoren rijden dan gezamenlijk naar Amersfoor. De parade trekt altijd veel bekijks.

Het Rock City Chapter heeft Kinderhospice Binnenveld in Barneveld gekozen als goed doel. Tijdens het event wordt geld ingezameld voor het kinderhospice 

Dagtickets á 30 euro zijn bij de ingang van het Rally-terrein aan de Oud Milligenseweg 62 te koop.