• Erik van't Land

Groot speelfeest en officieel moment in Oldenbarneveld

BARNEVELD Wijkplatform Oldenbarneveld in Barneveld houdt woensdagmiddag 12 juni - Nationale Buitenspeeldag - vanaf 14.00 uur een  kinderspeelfeest op de speelplaatsen aan de Brummelkamperweg en de Begoniastraat in Barneveld.

Een werkgroep van het wijkplatform, bestaande uit Elja Zielman, Jorien Haverhals, Annalies Duits en Marije van den Brink, heeft in samenwerking met Be Active en diverse sponsoren een feestelijk programma samengesteld. ,,Zo zullen er behalve de altijd op de speelplekken aanwezige speeltoestellen ook veel andere spelletjes zijn. Er is een clown en kunnen kinderen zich uitleven op een opblaasbaar pannaveldje en een springkussen.´´
Van 13.00 - 17.00 uur moet het verkeer rekening houden met het feit dat een deel van de Brummelkamperweg afgesloten is voor al het verkeer.

OFFICIËLE OPENING Wethouder André van de Burgwal en wijkplatformlid Elja Zielman verzorgen om 15.00 uur de officiële opening van de gerenoveerde speelplekken in de wijk. Willem Massier, voorzitter van het wijkplatform, is enthousiast over het werk van de gemeente. ,,Waar eerder nauwelijks spelende kinderen op de centrale speelplek aan de Begoniastraat werden gespot, zijn er nu soms meer dan dertig kinderen tegelijk. En geregeld zien we ook ouders met elkaar in gesprek op de aanwezige bankjes. Zo ontmoeten kinderen en volwassenen elkaar, die elkaar eerder niet zagen."

SAMEN Meerdere wijkbewoners leveren spontaan een bijdrage aan het evenement en dertien leerlingen van De Meerwaarde helpen mee vanwege hun maatschappelijke stage. Massier; ,,Als werkgroep voelen we ons echt gedragen door steeds meer mensen in de wijk. En dat is een fantastisch gevoel. Onze slogan ‘Oldenbarneveld? Dat zijn wij’ moet eigenlijk een toevoeging krijgen met het woord ‘samen’.´´