• ...

Nationaal walking-footballtoernooi in Barneveld

BARNEVELD De Maluku Oldstars Barneveld vieren hun 1-jarig bestaan zaterdag (morgen) met een walking-footballtoernooi op de velden van VVB.

Deelnemende teams zijn onder meer afkomstig uit Tiel, Tilburg, Barneveld en Waalwijk. ,,OldStars walking football is een laagdrempelige voetbalvorm, waarbij iedereen op zijn of haar niveau kan meedoen´´, legt een woordvoerder uit.

Om Molukse ouderen te enthousiasmeren heeft het Ouderenfonds Barnevelder Joop Kols vorig jaar gevraagd om walking football te promoten in de Nederlandse Molukse gemeenschap. Kols, in het verleden onder meer actief als trainer van SDVB, is een generatiegenoot van een van de grootste Molukse voetballers aller tijden, Simon Tahamata. ,,Iedereen heeft zo veel plezier bij OldStars walking football''', aldus Tahamata. ,,Deze voetbalvorm zie ik ook als een geschikt middel om de Molukse ouderengemeenschap te verbinden. Die verbinding is juist de kracht. Het met elkaar zijn; ik denk dat dat hartstikke positief is.”

,,We zetten ons in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen´´, vertelt een woordvoerder van het Nationaal Ouderenfonds, die betrokken is bij de organisatie van het toernooi. ,,We moedigen sociale contacten aan en willen sportverenigingen met een ander oog naar ouderen laten kijken. Aangepaste vormen van voetbal, handbal, tafeltennis en tennis maken het mogelijk om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. Daarom zijn we landelijk kartrekker van deze spelvormen.´´

De dag op sportpark ´t Nieuwe Oost begint om 11.00 uur. Het sportieve gedeelte begint om 12.45 uur met een clinic en warming-up voor Joop Kols. De wedstrijden duren van 13.30-16.20 uur. Om 17.00 uur is er een buffet.