• Gerwin van Luttikhuizen

Oranjestichting presenteert programma Koningsdag Barneveld

BARNEVELD In de Van Lennepstraat werd vorig jaar voor het eerst een straatontbijt gehouden op Koningsdag. De Oranjestichting Barneveld juicht dit soort eigen initiatieven van harte toe. De stichting zelf gaat vrijdag 27 april op dezelfde voet verder als voorheen.

,,De Oranjestichting Barneveld heeft onlangs besloten om het al enkele jaren succesvol gebleken dagprogramma zoveel mogelijk te handhaven´´, bevestigt voorzitter Gerjan Crebolder. ,,De attracties voor kinderen op het Gowthorpeplein bijvoorbeeld en ook de kleedjesmarkt in het centrum. Dat geldt ook voor de (muzikale) activiteiten nabij een paar Barneveldse horecaondernemingen en de rit voor oldtimers, die vanaf het parkeerterrein aan de Kapteynstraat zal plaatsvinden en waarvoor zich jaarlijks steeds meer deelnemers aanmelden.´´

MOOIST VERSIERD De wedstrijd 'welke straat is het mooist versierd?' bleek volgens de Oranjestichting in het afgelopen jaar ´een groot succes´, ,,niet in het minst in de nieuwbouwwijken, waar door de gezamenlijke inspanningen buren elkaar leerden kennen. Ook nu geldt weer dat er minstens tien straten aan de wedstrijd moeten meedoen, wil dit onderdeel van Koningsdag doorgang kunnen vinden´´, aldus Crebolder.

Aan de wedstrijd 'fietsversieren', die voor het eerst werd verreden, deden vorig jaar ´helaas slechts zes deelnemers´ mee. ,,Hopelijk doen er dit jaar wat meer kinderen aan mee, zodat er een lang lint van fraai versierde fietsen achter muziekgezelschap De Harmonie aan door het dorp kan trekken. Natuurlijk geven ze dan acte de presence tijdens de aubade voor de gedecoreerden bij het Raadhuis.´´

WISSELGELD De Oranjestichting roept vrijwilligers op zich te melden om de dag in goede banen te leiden en doet een beroep op sponsoren om de financiële bijdrage van de gemeente aan te vullen. Daarnaast zullen op de toonbanken in veel winkels weer oranje varkentjes te vinden zijn. De stichting hoopt met het daarin gedane wisselgeld de kas wat extra te vullen.