• De Vrienden van Garderen

Retro Night met vinylplaten in De Koepel

GARDEREN In dorpshuis De Koepel vindt zaterdag 3 maart een Retro Night plaats. Een avond vol muziek uit de jaren zestig en zeventig, gespeeld vanaf vinylplaten.

Marit Hop

De Foute Party, georganiseerd door de Vrienden van Garderen - Miranda Krol, Hetty Bronkhorst, Teun Bouw, John Heimgartner en Willie Mulderij -, zit bij velen nog vers in het geheugen, als de stichting zich alweer volop buigt over een volgend feest.

Deze avond staat meer in het teken van elkaar ontmoeten en gesprekken voeren, maar er kan ook gewoon gedanst worden. ,,De gezelligheid staat voorop. Wij zien het voornamelijk als een muziekavond met een drankje en een dansje. Vorige keer vonden wij het leuk als mensen zo fout mogelijk gekleed waren, maar deze editie is het belangrijk dat mensen zichzelf zijn en komen zoals ze graag willen komen. Verkleed mag, maar het hoeft niet", zo legt de organisatie uit.

OUDERE GENERATIE Het gaat om een ontmoetingsavond waarvan de organisatie hoopt dat die buiten de jeugd ook de oudere generatie aantrekt.

,,Het is een keer wat anders. Daarom lijkt het ons leuk om ook meer een andere doelgroep aan te trekken, een ouder publiek. De avond is niet specifiek voor Garderenen bedoeld. We hopen dat we de mensen die normaal de avond op de bank door zouden brengen, ook kunnen meekrijgen." De leeftijdsgrens voor entree is mede om die reden verplaatst naar 18 jaar en ouder. Om de avond wat extra sfeer te geven, zullen disc-jockeys Richard Strijbos en Johan Kommer allerlei muziek ten gehore brengen. ,,Alle nummers die wij op de avond zullen draaien, staan uitsluitend op vinylplaten. Daarbij willen we ook graag het verhaal achter de plaat ten gehore brengen."

VERZOEKNUMMERS Abba, The Jackson 5 en The Beatles zijn een kleine greep uit de muziekcollectie. ,,Voor ons is het belangrijk dat we onze doelgroep aanspreken met het ouderwets draaien van platen. Er mogen uiteraard ook verzoek-nummers aangevraagd worden. Zo kunnen we samen echt even terug naar die tijd", aldus de organisatie.

Voordat het feest kan beginnen, moet er nog van alles geregeld worden, zoals de geluidsinstallatie en de inrichting. Als het gaat om de feestzaal heeft de organisatie grootse plannen. ,,Het feest is in het bargedeelte van De Koepel. Daar willen we de sfeer van vroeger graag in terug laten komen. We willen het leuk inrichten, zodat je de jaren zestig en zeventig echt terugziet." Zo staan schemerlampen bijvoorbeeld hoog op de lijst van spullen die nog nodig zijn. De vorige feesten staan bekend om de goede sfeer. Er was geen gedoe en de organisatie liep prima. Dat hopen Miranda Krol, Hetty Bronkhorst, Teun Bouw, John Heimgartner en Willie Mulderij ook deze keer weer te bereiken.

Kaarten zijn voor 10 te koop via vriendenvangarderen@gmail.com. Er zijn diverse hapjes bij inbegrepen. Ook nu zijn er weer tweehonderd plekken beschikbaar voor enthousiaste feestgangers. De organisatie is nog druk bezig met de voorbereidingen, maar verwacht ook nu weer een goede opkomst met veel mensen uit Garderen en omstreken. De organisatoren zijn zelf enthousiast, omdat deze muziek ook bij hen veel herinneringen oproept.