• De Voorthuizense Avondvierdaagse begint op dinsdag 29 mei.

    import

'We hopen op 750 aanmeldingen'

VOORTHUIZEN Dit jaar vindt de avondvierdaagse in Voorthuizen voor de derde keer plaats. Organisatoren Frank Hartkamp en Anton Mulderij zijn al een tijdje bezig om te zorgen dat het evenement tot in de puntjes geregeld is en vlekkeloos verloopt.

Hartkamp en Mulderij begonnen drie jaar geleden met het organiseren van de avondvierdaagse in Voorthuizen. In eerste instantie is het evenement opgericht voor leerlingen van de basisschool, maar inmiddels is de vierdaagse uitgegroeid tot een evenement voor zowel jong als oud. ,,Iedereen is welkom’’, vertelt Frank Hartkamp. ,,Vorig jaar liep er zelfs iemand van 81 jaar mee.’’ Lopers kunnen zich zowel individueel als in groepen opgeven. In totaal doen kinderen van vijf basisscholen in Voorthuizen mee aan de vierdaagse.

DEELNEMERS De inschrijving voor het evenement is maandag geopend. ,,Inmiddels hebben we vijftig aanmeldingen binnen’’, vertelt Frank Hartkamp. ,,Vorig jaar liepen 500 deelnemers mee. Dit jaar hopen we ook mensen van buitenaf te bereiken en zouden we graag de 750 halen.’’

Het evenement vindt plaats van 29 mei tot en met 1 juni en alle wandelaars lopen vijf kilometer per avond. Elk jaar worden er nieuwe routes in en rondom Voorthuizen uitgestippeld. Dit jaar lopen de deelnemers op dinsdag ‘route Zeumeren’, op woensdag ‘route bos’, op donderdag ‘route camping’ en op vrijdag ‘route Avondrust’.

ORGANISATIE De voorbereidingen voor de avondvierdaagse beginnen in december. ,,We starten met het uitzetten van de routes’’, vertelt Hartkamp. ,,We zijn trots dat de Wandelladies dit voor ons doen. Vanaf maart overleggen we eens in de twee weken. We moeten vergunningen gaan aanvragen, sponsoren regelen en de routes controleren.’’ In totaal zijn er zo’n veertig vrijwilligers die meehelpen. Dit zijn onder andere EHBO’ers, verkeersregelaars of ouders die graag meehelpen. Daarnaast sponsoren Jumbo Voorthuizen en Regiobank Voorthuizen het evenement.

Hartkamp vindt de tijd die hij steekt in de organisatie van de avondvierdaagse het dubbel en dwars waard. ,,Het is toch geweldig als je ziet dat een grote groep mensen zoveel plezier heeft. Dat is het mooiste wat er is.’’

CREATIEVE KLEDING De intocht van de avondvierdaagse vindt vrijdag 1 juni rond 20.30 uur in Voorthuizen plaats. ,,De deelnemers verzamelen bij Avondrust en vanaf daar zal muziek ze begeleiden door het centrum. De Harremaatweg is de plek van de intocht en we hopen dat familieleden en bezoekers de wandelaars staan op te wachten en om ze aan te moedigen.’’ Ook laat de organisatie zich graag verrassen door de lopers met creatieve kleding tijdens de intocht.