• Roland en Rachel Hartkamp van Hubo Voorthuizen: „Dienstbaar zijn en oplossingen vinden voor de klant, daar draait het om. -

    Eigen foto

´Doe het niet zelf, maar doe het samen´

VOORTHUIZEN Meer dan een bouwmarkt. Dat is de nieuwe Hubo Voorthuizen, zegt eigenaar Roland Hartkamp. „Zo hebben we een timmerman in dienst die kan adviseren en helpen bij uiteenlopende werkzaamheden in en rond de woning. Ook hoef je bij ons bijvoorbeeld geen hele plaat multiplex te kopen als je maar een stukje nodig hebt. In onze zagerij leveren we met recht maatwerk", benadrukt hij.

„Hubo is de oudste bouwmarkt van Nederland. Misschien zijn onze vestigingen niet de grootste, maar we hebben wel de meeste winkels verspreid over het land. Elke vestiging is zelfstandig. Dat betekent, en dat geldt zeker ook in Voorthuizen, dat we een persoonlijke band hebben met onze klanten in en rond het dorp."

OPLOSSINGEN VINDEN Onlangs heeft Hubo een gedaanteverwisseling ondergaan en is onder andere het bekende logo vernieuwd. Daarnaast is het pakket aan diensten fors uitgebreid, legt Hartkamp uit. „Daarmee onderscheiden we ons. Natuurlijk kun je hier terecht voor een doosje schroeven, een pot verf of een hamer, en op ons interieurplein bieden we een ruime keuze aan vloeren, deuren en raamdecoratie. Maar we zorgen ook dat de gordijnen worden opgehangen, dat een kast op maat wordt gemaakt en geplaatst, een binnen- of buitendeur wordt afgehangen of zelfs een complete traplift wordt geïnstalleerd."

In die extra activiteiten ligt volgens Hartkamp de toekomst van zijn winkel. Spullen kun je overal, ook op internet, kopen. Voor betrouwbare diensten moet je echt bij de vakhandel en de vakman zijn, vindt hij. „Dienstbaar zijn en oplossingen vinden voor de klant, daar draait het om."

Nu de vraag naar vakbekwaam personeel groeit en ambachtslieden schaars zijn, moet Hartkamp zich behoorlijk inspannen om de vacatures in zijn bedrijf op te vullen. Daarom is hij voortdurend op zoek naar degenen die het aantrekkelijk vinden om in een onderneming te werken waar voor flexibele vakmensen volop ruimte is zich op een breed terrein in te zetten. „Voor iemand die niet terugdeinst om de meest uiteenlopende werkzaamheden te berichten, beschikt over de nodige ervaring en deze omgeving kent, hebben we vast een leuke baan", verzekert hij. Wie benieuwd is naar de HuboXL nieuwe stijl kan op 19 en 20 april rekenen op interessante aanbiedingen. „Tijdens de openingsdagen krijgt iedere klant op elk product 20 procent korting", besluit Hartkamp.

www.hubo.nl