• (Inzet) Christiaan Morren (links) en Gerard Jansen (rechts): „Onze keukens ontwerpen we geheel naar de wensen van de klant. -

    Eigen foto

´Elke COOXS buitenkeuken is uniek'

BARNEVELD/GARDEREN Buitenleven. Dat wordt volgens Christiaan Morren en Gerard Jansen steeds belangrijker in deze tijd van toenemende drukte en stress. Juist dan kan een culinair moment in de openlucht voor ontspanning zorgen. Daarom bedachten ze COOXS, een nieuw concept van kwalitatief hoogstaande buitenkeukens.

„In een woning neemt de keuken een centrale plek in", legt Christiaan uit. „Zo ontstond het idee om keukens te ontwerpen met het design van binnen, maar van een kwaliteit voor buiten." Zelf noemen Christiaan en Gerard zich echte buitenmensen met een passie voor mooie producten. Die elementen komen samen in COOXS. „Hoe fijn is het niet om met familie en vrienden in de buitenlucht een smakelijke maaltijd te bereiden in een compleet uitgeruste buitenkeuken?"

STIJL EN KWALITEIT Gerard en Christiaan zijn onlangs gestart met hun nieuwe bedrijf, maar over belangstelling hebben de jonge ondernemers niet te klagen. „Stijl is bij ons een toonaangevend element", zeggen ze. „Onze keukens ontwerpen we geheel naar de wensen van de klant. Daarbij kijken we eerst naar de vorm. Of het nu gaat om een rechte keuken, met een hoek of met een U-vorm, als de ruimte geschikt is, kunnen we het realiseren. Zo kunnen we bijvoorbeeld een tafel, een bar met een tap, een koelkast of een kweekbak voor verse kruiden in het keukenblok integreren. Om te beoordelen wat mogelijk is, kijken we altijd eerst op de plaats waar de keuken moet worden geïnstalleerd."

Wat stijl betreft is bij COOXS vrijwel alles mogelijk. Van modern tot retro, van een landelijke tot een industriële stijl. „Daarom bieden we keuze uit een uitgebreid assortiment materialen, zoals metaal in alle RAL-kleuren en marmer- en betonlook aanrechtbladen. Ook voor de panelen zijn er talrijke mogelijkheden."

Daarnaast spelen beide ontwerpers in op specifieke voorkeuren als het gaat om uitstraling. „Smaken verschillen, dus elke COOXS buitenkeuken is uniek. Standaard bestaat de onderbouw uit een aluminium frame. Dat combineren we met exclusieve materialen, met als resultaat een stijl die volledig aansluit op wat de klant voor ogen staat." Aan de kwaliteit doen we geen concessies, benadrukken Christiaan en Gerard. „Als het bijvoorbeeld gaat om barbecues werken we uitsluitend met vooraanstaande merken als Big Green Egg of Boretti. Dat geldt ook voor de andere accessoires die de keuken echt compleet maken".

www.cooxs.nl