• Het Karrewiel

´Knuppel in het hoenderhok´ bij vernieuwend restaurant Voorthuizen

VOORTHUIZEN Voor Marc van de Fliert en Ron Hille van restaurant Het Karrewiel in Voorthuizen kan 2019 niet beter beginnen. „Vanaf afgelopen 1 november zijn we niet alleen in de zomerperiode geopend, maar kunnen onze gasten het gehele jaar door bij ons terecht voor een avondje smakelijk en sfeervol tafelen. Voor alleen een hoofdgerecht of een uitgebreid menu bent u van harte welkom."

Niet alleen hebben Marc en Ron de openingstijden van Het Karrewiel aangepast, ook de menukaart is vernieuwd. „Eigenlijk doen we dat doorlopend, want we laten onze menu's altijd aansluiten op de seizoenen."

VELUWSE STREEKGERECHTEN In restaurant Het Karrewiel staan verschillende Veluwse streekgerechten op de kaart, licht Marc toe. „Zo serveren we een Voortsche wildstoof met een Voortsche Boq, lokaal gebrouwen bier. Of onze ´Knorrige haas´, varkenshaasmedaillons met spek, ui, gember, abrikoos en gegratineerd met brie.´´ ,,Daarnaast maken we, met een knipoog, graag een uitstapje naar de internationale keuken", vervolgt hij. ,,Bijvoorbeeld met onze ´Zalm met de Franse slag'. Of de ´Knuppel in het hoederhok', een wokschotel van biologische verantwoorde kip, of vegetarisch, met Teriyaki saus, groenten, taugé en cashewnoten. Voor onze jonge gasten hebben we een speciale kinderkaart met verschillende spelletjes en kleurplaten."

Dat het restaurant, gevestigd aan de Harremaatweg 26,  in de smaak valt, blijk ook uit de beoordelingen die gasten geven op waarderingssites als Iens en Tripadvisor. Opmerkingen als ‚Verrassend lekker gegeten' komen veelvuldig in beeld. Ook is er waardering voor de vriendelijke bediening en de persoonlijke benadering. „Dat vind ik belangrijk", benadrukt Marc, die zelf graag een praatje maakt met zijn gasten.

Naast een sfeervolle ambiance biedt het restaurant mogelijkheden om je eigen feestje te vieren of een bijeenkomst te organiseren. „Voor gezelschappen van minimaal twintig personen kunnen we een geheel op maat gemaakt buffet presenteren dat volledig aansluit op de voorkeur van onze gasten", aldus Marc.

Nu de openingstijden fors zijn uitgebreid, kunnen Marc en zijn collega's zowel in de keuken als in het restaurant extra hulp gebruiken. „Ervaring in de horeca is een pluspunt, maar niet noodzakelijk. Plezier hebben in je werk is belangrijker. En je moet er lol in hebben om het mensen in alle opzichten naar de zin te maken."

Kennismaken met Het Karrewiel? [Een viergangenmenu is tijdelijk te boeken voor slechts 25 euro (i,p.v. 37,50)