´VisitVoorthuizen zet gemeente Barneveld op de kaart´

VOORTHUIZEN Vinden, verrassen en verbinden. Dit is het motto van de deze week opgerichte stichting visitVoorthuizen. Dinsdag passeerde in het pand van notaris Mindert Pool de oprichtingsakte van de stichting waarin gaan plaatsnemen: Wilco de Jong (voorzitter), Gerard Hofs (secretaris), Anton Kooijman (penningmeester), Roland Hartkamp, Ab Roos en Brigitte Veltman.

Door te investeren in Voorthuizen als vakantiedorp verwacht de stichting dat de bestedingen in de gemeente gaan stijgen. ,,Helemaal mooi is als we op termijn hierdoor ook nog extra (vakantie)baankansen weten te creëren", aldus nieuwbakken voorzitter van de stichting, Wilco de Jong.

De stichting visitVoorthuizen wil het dorp en de gemeente Barneveld in het verlengde van 'Visit Veluwe' nadrukkelijk profileren. Maar hoe gaan ze dat dan doen? De stichting ziet volop ontwikkelmogelijkheden rond de thema's: vinden verrassen & verbinden. ,,Drie belangrijke thema's die de provincie heeft weggeschreven in het toekomstplan voor de toeristische sector. Vanuit de provincie is uitgebreid onderzoek gedaan naar wat er nodig is om ´gastvrij Nederland´ te verbeteren en de gastvrijheidseconomie een enorme boost te geven," geeft Wilco de Jong aan. ,,Dan denk je als eerste aan de recreatiesector, maar ook de horeca en de retail hebben er baat bij als recreatie goed draait. In Voorthuizen maar ook in de andere omliggende dorpen als Barneveld en Garderen. Wanneer het aantal gasten in onze regio toeneemt en als we het slim aanpakken met aansprekende activiteiten en faciliteiten, varen we er allen wel bij", aldus de Jong.

VINDBAAR Online vindbaarheid is volgens de voorzitter van groot belang. ,,Zoek je een vakantie en zoek je op Veluwe, dan moet Voorthuizen wat ons betreft bovenaan komen te staan in de zoekresultaten.´´

WEBSITE Een eerste start is al gemaakt met de lancering van de website visitVoorthuizen.nl. ,,In zeer korte tijd hebben we dankzij de gemeente Barneveld, de vrijwilligers van de VVV en een aantal betrokken ondernemers in Voorthuizen deze website weten te realiseren. Een overzichtelijke site die voor vakantievierders aantrekkelijk is, maar ook voor inwoners en andere gasten. De site beperkt zich niet alleen tot Voorthuizen, maar laat ook zien wat er in de omgeving te doen is. Op termijn is het de bedoeling om nog meer faciliteiten op de site aan te bieden. Zodat het niet alleen een website is met informatie, maar er ook een activatie-element in zit die het gemak van de bezoekers dient.´´