• Inge en Jan Jaap Overeem.

    Leo Koomen

´Volledige focus op winkel in Barneveld´

BARNEVELD Op één winkel focussen. Dat is voor Jan Jaap en Inge Overeem het plan voor 2019. De eigenaren van Zuivelhoeve Barneveld besloten om op 1 december vorig jaar hun andere Zuivelhoeve-winkel, in het centrum van Ede, te verkopen. ,,Dat geeft ons de ruimte om verder te bouwen aan de winkel in Barneveld.”

Jan Jaap Overeem is er heel duidelijk in: twee winkels in twee verschillende dorpen leiden is hem niet meegevallen. ,,Die combinatie is heel lastig. Het zijn twee drukken winkels en je bent continu aan het heen en weer pendelen.” Het leidde tot een niet al te moeilijke beslissing. ,,Inge en ik hadden met elkaar afgesproken om het een jaar te proberen en te kijken of twee winkels draaien mogelijk was. Toen bleek dat ons dat niet gelukkiger maakte, hebben we die weer verkocht. We zijn een stuk wijzer geworden.”

FLINKE VERBOUWING Dit jaar gaat de focus helemaal weer op de winkel aan de Langstraat 49 in Barneveld. ,,We hebben grote plannen en bereiden een flinke verbouwing van de winkel voor. Aan het einde van deze maand kunnen we daar waarschijnlijk meer over vertellen.”

Verder koestert Overeem het Barneveldse winkelcentrum. ,,Elk jaar worden hier ontzettend veel activiteiten georganiseerd met veel draagvlak onder de winkeliers, een groot verschil met het centrum van Ede. Dat zorgt voor de nodige reuring en moeten we vooral ook voortzetten in het nieuwe jaar. Wij zijn hier in Barneveld onwijs gelukkig.”

Wel heeft de versondernemer één wens op het verlanglijstje voor 2019. Hij hoopt dat het een ‘normale zomer’ wordt. ,,Vrouwen bloot, handel dood. Dat is het gezegde onder ondernemers. Met die hitte van vorig jaar kwam dat ook echt uit. Wat mij betreft wordt het dit jaar wat minder extreem weer.”