• Richard van Ginkel (l) en Hans van Middendorp kijken tevreden terug op de open dag bij Glas Voorthuizen.

    fotojacq.nl

Achter de schermen bij Glas Voorthuizen

BARNEVELD Voor de meeste bezoekers van de open dag bij Glas Voorthuizen aan de Nijverheidsweg in Barneveld was het zaterdag een verrassing toen zij zagen wat het bedrijf allemaal met glas kan doen. „Inderdaad, interessant en verrassend, dat hoorden we iedere keer weer als we de bezoekers lieten zien wat we hier maken", zegt Richard van Ginkel die samen met Hans van Middendorp de leiding heeft over het bedrijf.

„Natuurlijk vinden mensen het interessant om een kijkje achter de schermen te kunnen nemen. Tijdens de geanimeerde gesprekken die we gedurende de open dag voerden, hoorden we regelmatig van onze klanten dat ze geen idee hadden dat we zoveel in eigen beheer doen. Demonstraties hebben we niet kunnen geven, dat gaat gewoon niet met de machines die we gebruiken, maar we hebben wel alle facetten van ons bedrijf kunnen laten zien", vervolgt Richard, die net als zijn collega's met veel genoegen terugkijkt op het evenement.

EIGEN BEHEER Glas Voorthuizen is één van de weinige bedrijven in de glassector in Nederland die een breed scala aan werkzaamheden in eigen beheer kan verrichten. „Al het smeltwerk doen we zelf. Net als de productie van gebogen glas. Dat is tamelijk uniek, want bij de meeste van onze collega's worden die werkzaamheden uitbesteed. De open dag bood een mooie gelegenheid om mensen te vertellen wat er bij ons mogelijk is, hoe de processen verlopen en wat de resultaten zijn." Richard en Hans hebben meer dan twintig jaar ervaring in de glasbranche. Op 1 september 2016 namen zij het glasbedrijf, toen nog gevestigd in Voorthuizen, over. Na de verhuizing besloten zij de naam ongewijzigd te laten. „Inderdaad, Glas Voorthuizen in Barneveld", zegt Richard lachend. „In korte tijd hadden we een naam opgebouwd en vonden het verstandiger die niet te wijzigen."

Slijpen, buigen, boren, lijmen, lamineren en nog veel meer. Bij Glas Voorthuizen kunnen ze bijna alles met glas. Duidelijk is dat Richard en zijn collega's een bijna liefdevolle band met het veelzijdige materiaal hebben. „Glas is en blijft een mooi product om mee te werken", beaamt Richard. „Je kunt er zoveel van maken. Van een tafelblad of douchedeur tot een gebogen ruit voor de winkelpui, spiegels en isolatieglas. Bovendien is alles snel te leveren." Wie een aantal sprekende voorbeelden van het werk wil zien, moet zeker de showroom bezoeken, raadt hij aan.

www.glasvoorthuizen.nl