• Eric van Ommen: ,,We ons aanbod voor een nieuwe doelgroep behoorlijk uitgebreid´´.

    Freek Wolff

Ackersate breidt terrein flink uit

VOORTHUIZEN Vakantiepark Ackersate aan de Harremaatweg in Voorthuizen breidt vanaf 21 april uit, waardoor de totale oppervlakte van het terrein ongeveer 22 hectare zal bedragen. Een nieuw buitenbad, trampolines, een waterspeeltuin en zonnepanelen springen in het oog.

Freek Wolff

Vorig seizoen was Ackersate al uitgebreid met het buurterrein van voormalige camping De Jachthoorn (vier hectare). Een aantal stacaravans konden er blijven. ,,De eigenaren zijn zeer tevreden over hoe het er nu uitziet", zegt directeur Eric van Ommen. Er werden twintig stacaravans geruimd, inclusief een woonhuis en een eetcafé. Hiervoor in de plaats kwamen vakantievilla's. ,,Die zitten in het luxere segment, met zes- en vierpersoons mogelijkheden een mooie aanvulling op ons product."

BOSRANDCHALETS Vervolgens ging Van Ommen aan de andere kant van zijn park door met een uitbreiding van nog eens drie hectare, op een terrein dat eerst weiland was. Het bestemmingsplan was binnen een jaar aangepast. In juni vorig jaar zijn hiervoor de eerste werkzaamheden voor de infrastructuur verricht, terwijl nu met man en macht wordt gewerkt om tot een afronding te komen.

,,Er komen diverse verhuureenheden op. Zo zie je er straks bosrandchalets. Die zijn iets kleiner, maar nog steeds geschikt voor zes personen. Daarnaast komen er een stuk of acht safari-achtige tenten om te huren, naast nog eens veertig gewone kampeerplekken voor de levendigheid op het terrein. Dan heb je telkens nieuwe mensen. Bovendien besteedt deze groep meer geld."

ZONNETERRAS Van Ommen wijst op de waterspeeltuin, waar vier- en tweepersoons chalets omheen komen. ,,De bewoners kijken er op uit. We wilden eigenlijk een ecologische zwemvijver, maar dat vond de provincie niet zo'n goed idee. In de waterspeeltuin staan bijvoorbeeld speeltoestellen en een zandstrandje bij een waterpomp."

De eigenaar wijst niet zonder trots op het nieuwe buitenbad van tien bij vijfentwintig meter, dat naast het bestaande binnenbad met glijbaan wordt gerealiseerd. In het buitenbad komt een wildwaterbaan in een bocht, terwijl aan de zijkanten spuitertjes zitten voor lichaamsmassage. Pal ernaast komt een zonneterras. Daar dicht bij ligt nu het fundament van een trampolinepark. Van Ommen laat op een plaatje zien dat sommige trampolines schuin omhoog geplaatst worden. ,,Dan kun je tegen de wand springen."

Op het nieuwe deel is ook een sanitairgebouw geplaatst, terwijl er bij zo'n twintig plekken privé-sanitairhuisjes zijn gekomen. ,,Die zijn ook het eerste verhuurd."

In de buurt van de Brugveenseweg wordt aan de weg getimmerd om een lange carport te maken, waaronder auto's kunnen parkeren. Op het dak plaatst Van Ommen driehonderd zonnepanelen. ,,Die opgewekte stroom wordt op de camping overal voor gebruikt. Ik weet nog niet precies wat de opbrengst is. Het is deels idealisme en ik kreeg er ook subsidie voor."

Er moet nog veel gebeuren, maar Van Ommen is optimistisch. ,,Schaalvergroting is nodig in onze sector. Van drie vaste plekken maak ik er nu twee, omdat mensen grotere plekken willen." Er komen een in-en uitgang aan de Harremaatweg en aan de Brugveenseweg.

Met de uitbreiding en moderniseringsslag speelt Van Ommen in op de wensen van vakantiegangers, die meer comfort en ruimte wensen. ,,Met een ander type vakantiewoning hebben we ons aanbod voor een nieuwe doelgroep behoorlijk uitgebreid."