• Bea van Lagen (tweede van links) met Sanne Roelofsen, Marinke de Geit, Marieke van Opijnen en Marieke Schuurman.

    Eigen foto

Acties bij DA drogisterij Bea van Lagen

Advertorial

KOOTWIJKERBROEK Tien jaar geleden begon Bea van Lagen in haar geboortedorp haar eigen drogisterij en parfumerie. Om dat jubileum niet ongemerkt voorbij te laten gaan organiseert ze op 7, 8 en 9 november verschillende acties. Zo is er op donderdag voor alle klanten een leuke attentie, ratelt een dag later het Rad van Fortuin en zijn er tal van mooie prijzen te winnen.

Zaterdag, de slotdag van de festiviteiten, krijgen alle klanten bij besteding van twintig euro een flink gevulde ‚goody bag', belooft Bea. Alle reden om even langs te komen in haar winkel aan de Veluweweg, vindt ze. "Bovendien kun je hier voor de deur gratis parkeren."

Met genoegen kijkt Bea terug op het afgelopen decennium. Nog steeds vindt ze het heel bijzonder dat ze in 2009 in Kootwijkerbroek, waar ze haar jeugd doorbracht, zelfstandig ondernemer werd. „Destijds werkte ik al zo'n vijftien jaar in een parfumerie en ik dacht er eigenlijk nooit over voor mezelf te beginnen. Totdat zich deze mogelijkheid voordeed. Die kans greep ik met beide handen aan en ik heb er geen moment spijt van gehad."

PERSOONLIJK EN GASTVRIJ Met haar collega's Marinke de Geit, Sanne Roelofsen en Marieke van Opijnen gaf Bea de drogisterij en parfumerie een persoonlijk en gastvrij karakter. Ook opende ze een schoonheidssalon. „Daar is Marieke Schuurman enkele dagen in de week aanwezig. Daarnaast beschikken we nu over een zonnestudio. Voorlopig laat ik het hier even bij", antwoordt ze lachend als we vragen naar haar toekomstplannen.

Door de komst van internet is er het nodige veranderd, heeft Bea gemerkt. „Helaas zie je veel fysieke winkels verdwijnen. Gelukkig zijn onze klanten de winkel altijd trouw gebleven. Ze waarderen onze service, klantvriendelijkheid en persoonlijke aandacht. In deze tijd vind ik dat heel bijzonder en ik wil onze klanten daarvoor bedanken."

In de drogisterijwereld zijn de nodige verschuivingen geweest, maar haar winkel is hetzelfde gebleven, benadrukt Bea. „Voorheen werkten we onder de naam DIO drogisterij, nu heten we officieel DA Drogisterij & Parfumerie Bea van Lagen, maar met hetzelfde enthousiaste team verkopen we nog steeds dezelfde kwaliteitsproducten. Wij vinden het heerlijk om met mensen te werken. Onze kennis en ervaring delen we graag. Of het nu gaat om schoonheids- en gezondheidsproducten of een leuk cadeautje, bij ons slaag je altijd", besluit Bea.