• Technisch specialist Bart Huijskes (rechts) en leerling-monteur Wilbert Slijkhuis.

    Lieke vd Made

Auto Versteeg Buurman beweegt mee in dynamische branche

BARNEVELD Met de opkomst van elektrisch rijden breken er uitdagende tijden aan voor de autobranche, weten ze ook bij Auto Versteeg Buurman. Het werkveld verandert en vooroplopen met de nieuwste ontwikkelingen was nog nooit zo belangrijk. ,,Wij bereiden onze monteurs voor op de toekomst, al meer dan vijftig jaar."

De elektrificatie houdt de gemoederen bezig en de autobranche kan er over 10 jaar totaal anders uitzien. ,,De auto’s, de werkplaats en de job is al sterk veranderd”, licht Arne Buurman toe. ,,Onze monteurs en autotechnici werken elke dag keihard om bij de tijd te blijven in deze dynamische branche.”

OPLEIDEN Dat begint al bij het opleidingstraject dat plaatsvindt op alle negen vestigingen van het bedrijf, vertelt vestigingsdirecteur Leendert Redert. ,,Al onze leerlingen worden eerst begeleid door een ervaren technicus. Van eerste autotechnicus worden de leerlingen vervolgens opgeleid tot technisch specialist en diagnosetechnicus.”

Een technisch specialist is méér dan een monteur, legt Redert uit. ,,Waar een monteur vooral bezig is met het onderhoud van de voertuigen, kan een specialist nauwkeurig storingen opzoeken en een diagnose stellen: wat is er misgegaan en hoe lossen we dit op?” Denken in oplossingen in plaats van problemen: daar draait het om in de vernieuwde autobranche, zodat storingen in de toekomst voorkomen kunnen worden.

ONDERHOUD Om tot een goede diagnose te komen, maken de specialisten van Auto Versteeg Buurman gebruik van de meest moderne uitleesapparatuur. ,,Voor onderhoudsmatig werk gebruiken we een digitale checklist”, legt Arne Buurman uit. ,,De klant krijgt tevens een rapport met kleurenfoto’s te zien, zodat hij of zij een goed beeld heeft van het gepleegde onderhoud.” Daarbij gaan ook de panden van Versteeg Buurman, waaronder de vestiging in Voorthuizen, met de tijd mee, met energiebesparende maatregelen als zonnepanelen en laadpalen.

BLIJVEN LEREN Leren en up-to-date blijven: daar zijn de medewerkers van Auto Versteeg Buurman continu mee in de weer. ,,De cyclus waarbij oud-leerlingen op hun beurt de nieuwe binnenkomers opleiden vinden we mooi om te zien”, voegt Redert toe. ,,Het grootste deel van onze monteurs en technici kwam binnen als leerling of stagiair en we zijn trots op de ontwikkeling die zij doormaken. Dankzij online trainingen en het doorgeven van kennis zijn wij klaar voor de toekomst.”

Meer informatie via www.versteegbuurman.com