• Artist impression van het finaleontwerp. In werkelijkheid staan de elementen verder uit elkaar.

  Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek
 • Stefan de Jager uit Barneveld.

  Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek
 • Gerrit van der Zande uit Oosterbeek.

  Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek
 • Tim de Bruin uit Lunteren.

  Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek

Barnevelder De Jager naar finale NK Metselen in Ede

BARNEVELD Drie Gelderse metseltalenten nemen deel aan het NK Metselen in Ede, waaronder Stefan de Jager uit Barneveld. Tijdens de metselfinale van 10 tot en met 12 april strijden zij tegen elkaar en andere finalisten uit heel Nederland. Naast de titel Beste Metseltalent van 2019, maken de deelnemers kans op de felbegeerde Zilveren Troffel.

De drie Gelderse metseltoppers komen uit Elspeet (Gerrit van der Zande), Barneveld en Lunteren (Tim de Bruin). In totaal nemen twaalf VMBO-metselleerlingen uit heel Nederland deel aan de landelijke finale.

VAKONDERWIJS Met het organiseren het NK Metselen voor metselleerlingen promoot de Nederlandse baksteenindustrie (KNB) sinds 1953 het metselonderwijs. Doel is de instroom van jong metseltalent te bevorderen en goed vakonderwijs te stimuleren.

De finalisten metselen dit jaar speeltoestellen voor een nieuwbouwwijk op de voormalige kazerneterreinen in Ede. De speeltoestellen vormen samen een hindernisbaan met militaire stormbanen als inspiratie. Het werd in een ontwerpwedstrijd ontworpen door Corné de Broekert en Pip Hiemstra, studenten Bouwkunde TU Delft. Hiermee komen ontwerpkennis en verwerkingskunde in opleidingssfeer bij elkaar.

De finale duurt drie dagen en start op woensdagochtend 10 april. Op vrijdag 12 april om 14.00 uur draagt KNB de hindernisbaan over aan de burgemeester van Ede, René Verhulst. Aansluitend volgt de prijsuitreiking door CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik.

Meer informatie op www.metselwedstrijden.nl.