• Platte Harnas

Barneveldse bierbrouwers eren overleden vriend

BARNEVELD De Barneveldse bierbrouwerij Het Platte Harnas presenteert in augustus de TommyGun, een hoppige IPA. Dit biertje wordt opgedragen aan Tom Crowley, een vriend van de brouwers die in 2018 overleed aan darmkanker.

Het wordt het vierde biertje dat Het Platte Harnas op de markt brengt. Sinds kort staat het derde biertje van de Barneveldse brouwers in de schappen. Na het blond bier en de dubbel heeft een tripel het basisassortiment compleet gemaakt. ,,Dit hadden we nooit durven dromen”, aldus de enthousiaste brouwers. Destijds werd gestart met een eerste batch van 500 liter omdat ze zo trots waren op hun recept. Inmiddels zijn er al duizenden flessen van het lokale gerstenat gedronken. ´Lamme Jan´, de naam van de tripel, is een knipoog naar de Barneveldse held Jan van Schaffelaar die volgens de Barnevelders een flinke slok op had toen hij van de toren sprong.

TommyGun wordt zaterdag 24 augustus gepresenteerd tijdens de Tom Crowley-cup, een voetbaltoernooi ter nagedachtenis aan de overleden voetballer.