• Jurgen Vogt (l) en zijn collega Ferdinand Faber: „Wij willen ons vak uitoefenen met alles wat daarbij hoort - .

    Eigen foto

Barneveldse Brillenwinkel doet alles zelf

Advertorial

BARNEVELD Nadrukkelijk koos Jurgen de Vogt er voor om geen onderdeel te worden van een winkelketen toen hij zich twee jaar geleden als zelfstandig opticien aan 't Dijkje in Barneveld vestigde. „Ik wil mij als specialist op een nichemarkt richten. Wij doen alles zelf. Dat is de kracht van de Barneveldse Brillenwinkel", zegt de jonge ondernemer. Daarbij nam hij niet de makkelijkste weg, realiseert hij zich. „Wij oefenen ons vak uit met alles wat daarbij hoort. Zo doen we de oogmeting, adviseren we bij de keuze van het montuur en slijpen we zelf het glas. Die totaalaanpak maakt ons werk zo aantrekkelijk."

Maatwerk, daar gaat het bij Jurgen en zijn collega's Veerle Beekhof en Ferdinand Faber om, want de eisen van de gebruiker veranderen. Zo wordt tegenwoordig de meeste tijd bij kunstlicht doorgebracht. Mensen zitten soms uren voor een beeldscherm. Een verkeerde bril kan dan een scala aan problemen veroorzaken.

EYEGENIUS „Glasleveranciers bieden de meest geavanceerde glassoorten aan, maar vaak wordt de oogmeting, die de basis vormt, op de traditionele manier gedaan. Wij hebben Eyegenius, speciale apparatuur waarmee we onder andere kunnen vastellen waarom mensen die scherp zien toch klachten ervaren. Bijvoorbeeld doordat ze hun hoofd voortdurend een beetje scheef moeten houden en zo last krijgen van hun nek", legt Jurgen uit. „Andersom kunnen mensen fysieke klachten hebben die juist met een goede bril zijn weg te nemen." Bij hun persoonlijke advies houden de medewerkers van de Barneveldse Brillenwinkel rekening met het beschikbare budget en onderbouwen ze waarom iets wel of niet werkt. Dan kan het gebeuren dat ze in overleg met de klant een opmerkelijk keuze maken. Jurgen: „Soms blijkt het beste of het duurste niet passend te zijn voor degene die een bril laat aanmeten. Alles staat of valt met de oogmeting in combinatie met Eyegenius die ons informatie verschaft over de ogen van de klant."

Om te vieren dat de Barneveldse Brillenwinkel twee jaar bestaat, krijgen klanten die er een bril of contactlenzen hebben gekocht van 12 tot en met 27 oktober een paar standaard enkelvoudige of multifocale glazen cadeau bij aanschaf van een montuur, in elke prijsklasse. Deze aanbieding geldt ook voor nieuwe klanten. „Zo wordt het natuurlijk extra leuk om jezelf te verwennen met een gaaf montuur uit onze collectie", benadrukt Jurgen.

www.barneveldsebrillenwinkel.nl