• Interhiva
  • Interhiva

Barneveldse onderneming bij ´beste leerbedrijven van Nederland´

BARNEVELD Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft Interhiva uitgeroepen als beste leerbedrijf van Nederland binnen de sector Handel. Het Barneveldse bedrijf is gekozen uit 65.000 erkende leerbedrijven binnen de sector. Eind juli werd Interhiva al verkozen tot provinciale winnaar binnen de sector Handel, maar maandag werd bekend gemaakt dat Interhiva ook de beste van geheel Nederland is in de sector Handel.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het SBB aandacht voor de erkende leerbedrijven en praktijkopleiders voor mbo-studenten in Nederland. Voor de 500.000 mbo-studenten in ons land is het leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Om het belang daarvan te onderstrepen, heeft het ministerie van OCW al in 1996 de verkiezing beste leerbedrijf ingesteld. 

,,Ieder jaar worden er door Interhiva diverse mbo-studenten opgeleid, dit doen wij met veel plezier en enthousiasme. Dat de mbo-studenten dit waarderen blijkt uit het feit dat vier studenten onafhankelijk van elkaar Interhiva hebben voorgedragen. Dit is een unieke voordracht waar wij als bedrijf zeer trots op zijn. Wij zullen er in de toekomst dan ook zeker voor zorgen dat we deze uitverkiezing blijven waarmaken, zodat de studenten met veel plezier en trots hun stages bij Interhiva blijven uitvoeren´´, aldus Dennis van Donselaar van Interhiva.

Op maandag 19 november maakt de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap tijdens het jaarlijkse ambassadeursgala het Beste leerbedrijf en de Beste praktijkopleider overall bekend in theater Orpheus te Apeldoorn.