• William van 't Holt (l) met collega's Alex van Essen (m) en Reijer van de Bunt (r) in de showroom voor de stelling met meer dan vijftig fietstassen.

    Cees van Dijk

Betaalbaar fietsplezier bij het Fietsenhuis

BARNEVELD Zodra je zijn showroom binnenstapt, wordt duidelijk wat William van 't Hol van Het Fietsenhuis aan de Valkseweg in Barneveld bedoelt als hij zegt dat klanten er zich thuis moeten voelen. „Toen ik de zaak 2,5 jaar geleden overnam, wilde ik deze ruimte een eigentijdse, maar tegelijk warme uitstraling geven."

„Alle accessoires stonden destijds in stellingen langs één wand", vervolgt hij. „We hebben de winkel compleet aangepast. Nu presenteren we bijvoorbeeld in aparte stellingen een breed assortiment fietstassen, kinderzitjes en vervanginsonderdelen zoals zadels en remblokjes."

RUIME KEUZE Zoals te verwachten in een winkel als die van William ligt het zwaartepunt op de fietsen. En daarin biedt hij een ruime keus. „We zijn Gazelle Premium dealer en dat betekent dat we alle fietsen kunnen leveren die Gazelle produceert." Daaronder bevindt zich de Ultimate Line, een serie exclusieve modellen die zich onderscheidt door de hoogwaardige materialen en de manier waarop de fietsen zijn afgemonteerd, legt William uit. „Dit is echt het topsegment. Als je iets bijzonders wilt, is dit het."

BAKFIETSEN Naast deze kwalitatief hoogstaande fietsen biedt Het Fietsenhuis talrijke andere merken, modellen en uitvoeringen in uiteenlopende prijsklassen. Zo vallen in de showroom eigentijdse bakfietsen op die, net als de bekende e-bike, gebruik maken van een elektrische hulpmotor. Sinds ze een een paar jaar geleden op de markt kwamen zijn ze steeds populairder geworden, heeft William gemerkt.

Die hedendaagse bakfietsen zijn er in een zogenaamde twee- en driewieleruitvoering. Om zelf te ervaren wat prettiger is, adviseert William altijd een uitgebreide proefrit te maken. "Probeer beide modellen bakfietsen uit voordat je een keuze maakt."

Voor de moderne bakfietsen zijn volop accessoires verkrijgbaar zoals extra bankjes, tenten en zelfs een voorziening om een maxi-cosi mee te nemen. Je kunt de uitvoering helemaal zelf samenstellen, maar laat de keuze altijd vallen op één van de A-merken, zoals die op www.bakfiets.nl staan, adviseert William. Zijn slogan is ‚Betaalbaar fietsplezier', maar dat mag nooit ten koste gaan van de kwaliteit, en dus de veiligheid, benadrukt hij.

info@hefietsenhuis.eu