• Joey en Janneke Happe

    Cees van Dijk

In beweging bij Heerlijk Gezond & Zo

KOOTWIJKERBROEK Regelmatig bewegen onder deskundige leiding en in een aantrekkelijk omgeving. Dat kan bij fitness- en gezondheidscentrum Heerlijk Gezond & Zo van Joey en Janneke Happe. uit eigen ervaring weet Joey hoe belangrijk het is om regelmatig in beweging te komen en bewust om te gaan met eten en drinken. Enkele jaren geleden woog hij meer dan hij zelf prettig vond en gezond voor hem was. „Dat was te zwaar voor iemand van mijn lengte en postuur", zegt hij als we terugblikken op de start van Heerlijk Gezond & Zo. „Op dat moment zijn we ons gaan verdiepen in voedingspatronen en in de essentie van eten en bewegen.

Toen Joey en Janneke zich steeds meer inzicht kregen in het functioneren van het menselijk lichaam besloten ze hun kennis te gebruiken om anderen te helpen. Zo legden ze de basis voor Heerlijk Gezond & Zo, een fitness- en gezondheidscentrum waar beweging en voeding centraal staan.

TRAINEN EN MEER Meer bieden dan een ruimte waar trainingsapparaten staan, dat is wat Joey en Janneke willen. Gerichte, persoonlijke aandacht voor degenen die bij Heerlijk Gezond & Zo komen sporten vinden ze belangrijk. Mensen komen immers niet alleen om te trainen, maar ook om even bij te praten na alle inspanningen. Dat kan aan de 'stamtafel' met een vers gezet kopje koffie of thee.

Voordat iemand begint met een trainingsprogramma, voert Joey, of een van zijn collega's, altijd een intakegesprek. Daarna stelt hij een schema op. „Wie bij ons komt sporten kan rekenen op intensieve begeleiding van Janneke en mij of van een van onze gekwalificeerde trainers", verzekert hij. „Met de geavanceerde techniek achter de trainingsapparaten houden we de voortgang scherp in de gaten. Zo ontstaat een uitgebalanceerd trainingsschema met meetbare resultaten. In ongeveer 35 minuten werk je een persoonlijk circuit af dat bestaat uit twee trainingsronden."

„Onze christelijke levensbeschouwing staat centraal in ons persoonlijk leven en in ons werk", benadrukken Joey en Janneke. „Iedereen is welkom om bij ons te trainen en we gaan met respect met elkaar om." Naast hun werkzaamheden in het fitness- en gezondheidscentrum begeleiden ze een aantal jongeren tussen de 16 en 20 jaar.

Kennis maken met Heerlijk Gezond & Zo? Online aanmelden is mogelijk. Ook kan op de website een gratis lidmaatschapstest worden gedaan.

www.heerlijkgezondenzo.nl