• Burgers van Barneveld

Burgers van Barneveld gaat na twee maanden weer open

BARNEVELD Barbara Achterberg (21) heropent dinsdag eetcafé Burgers van Barneveld aan de Schoutenstraat.

,,Ik zie ernaar uit´´, zegt Barbara. Na een opleiding en een paar maanden werk als leidster in een kinderdagverblijf, ging ze werken in de horeca, een bedrijfstak waarin ze letterlijk is opgegroeid. Haar ouders zijn namelijk de eigenaren van café en cafetaria Het Witte Paard in Wekerom. ,,Je hebt ervaring nodig, als je een eigen horecabedrijf wilt opzetten´´, zegt Barbara die de afgelopen jaren in de horeca heeft gewerkt. Nu zet ze de stap om als jonge ondernemer voor zichzelf te beginnen.

LIEFHEBBERS Nadat de vorige uitbater van Burgers van Barneveld, Thomas Bouw, vanwege andere werkzaamheden de zaak had gesloten, gaat het hamburgerrestaurant na twee maanden weer open.

De liefhebbers van hamburgers kunnen zich weer tegoed doen aan een grote variëteit aan hamburgers, zoals de publieksfavoriet, de ´Old Burger´. De hamburgers worden geserveerd met frites en een salade, als de klant die erbij bestelt. Naast frisdrank staan bier en wijn op de kaart.

Barbara Achterberg benadrukt dat ze het eetcafé wil voortzetten, zoals het was ,,met dezelfde kaart, voor een deel hetzelfde personeel, dezelfde inrichting en naam. De komende dagen zal ik het druk hebben met het doen van bestellingen, het afronden van de vergunningen voor een horecagelegenheid en schoonmaken´´. Ze kan nog maar net tijd vrijmaken om tussendoor met familie en vrienden haar verjaardag te vieren.

De burgers, met gevleugelde namen als Java Schaffelaar, Harakiri en Julius Caesar, bestaan volgens de menukaart uit kwaliteitsrundvlees, het ´Black Angus Meat´. De mixed grill wordt per meter verkocht, terwijl er ook een ruime keuze is aan starters en desserts.

Burgers van Barneveld is van dinsdag tot en met donderdag open van 15:00-22:00 uur, vrijdag 12:00-22:00 uur, zaterdag 15:00-22:00 uur en zondag 16:00-21:00 uur. Anders dan in het verleden, is de zaak op maandag gesloten. Maar eerst opent Burgers van Barneveld aanstaande dinsdag weer zijn deuren.