• Pauw Media
  • Pauw Media

Cees Mooi Stoer Wonen is net even anders

BARNEVELD Maatwerk, persoonlijk advies en een unieke collectie die regelmatig wisselt. „Voortdurend onze klanten verrassen, dat is wat we willen."

In de winkel van Cees Mooi Stoer Wonen in het centrum van Barneveld is net de laatste hand gelegd aan een kleine verbouwing. „Dat doen we elk jaar", licht eigenaar Cees van Ingen toe. „Onze klanten iedere keer weer verrassen, daar gaan we voor. Daarom passen we onze inrichting steeds aan en wisselt ons assortiment regelmatig. Inmiddels is het grootste deel van de nieuwe collectie binnen, dus er is weer genoeg te zien."

In zijn sfeervolle woonwinkel combineert Cees een industriële, stoere uitstraling met een landelijke stijl. Negen verschillende sfeerkamers heef hij ingericht om bij de klant een emotie op te roepen bij de keuze die wordt gemaakt, zoals hij het zelf noemt. ,,Ons motto is 'net even anders dan anders'. Wij bieden dan ook volop diversiteit en voegen regelmatig nieuwe elementen toe aan onze collectie", licht Cees toe. „Klanten vinden bij ons van de meeste artikelen maar één exemplaar. Dat maakt ons product uniek."

Wat Cees daarmee bedoelt wordt snel duidelijk als we plaatsnemen aan een ruwhouten ronde tafel. Daarnaast staat een doorleefde kast en even verderop een hoekbank die uitnodigt om er lekker op te ontspannen. Dit hoekje in de winkel is tekenend voor de sfeer van Mooi Stoer Wonen. ,,Hiermee willen we laten zien hoe een bankstel, een eethoek, een kast en de accessoires er uit kunnen zien als ze in je eigen huiskamer staan. Die sfeer, dat gevoel. Daar gaat het om." Daarnaast levert Cees maatwerk. Wie bijvoorbeeld heeft gekozen voor een robuuste eikenhouten eettafel van een bepaald formaat kan bij hem terecht om die precies volgens de eigen wensen te laten maken.

THUISKOMEN "Zestien jaar heb ik in een woonwinkel gewerkt en toen ik de kans kreeg voor mezelf te beginnen, heb ik die met beide handen aangegrepen. Op deze locatie zitten we nu drie jaar en in de loop der tijd hebben we ons interieur voortdurend aangepast. Als klanten hier komen, willen we ze het gevoel geven dat ze thuiskomen", vervolgt Cees. Die persoonlijke benadering ziet hij als de kracht van zijn onderneming. Daarom aarzelt hij ook niet bij de klanten thuis advies te geven. "Als iemand hier meubels heeft gekocht ga ik die meestal persoonlijk afleveren en neem ik wat accessoires mee indien de klant dit wenst. Dan laat ik verschillende mogelijkheden zien en geef ik advies. Dat leidt altijd weer tot een interessant gesprek en vaak ook tot nieuwe ideeën."

Die persoonlijke aanpak en die vakkundige begeleiding weten klanten te waarderen en meestal levert het intensieve contact verrassende resultaten op, heeft Cees ervaren. ,,Tegenwoordig mag je meer uiteenlopende stijlen combineren. In onze winkel hebben we vooral meubels en toebehoren die we omschrijven als landelijk industrieel. Daar passen heel goed moderne elementen bij. Meestal lukt het om de mensen thuis te verbazen. Klanten moeten zien wat ik bedoel. En dat gebeurt als ik het concreet maak."

KLEINSCHALIGHEID Mensen gaan vaak voor 'veilig', zoals Cees het noemt. Dat begrijpt hij, want een nieuwe inrichting schaf je nu eenmaal voor langere tijd aan. Juist door zijn bijzondere benadering weet hij klanten enthousiast te krijgen voor zijn niet alledaagse ideeën. ,,Onze kracht ligt in de kleinschaligheid. Ook de eigen, kenmerkende identiteit wordt gewaardeerd, heb ik de afgelopen jaren gemerkt." 

Hoewel Cees zich vooral richt op Barneveld en omgeving, merkt hij dat vooral zijn internetwinkel 'grensoverschrijdend' is. Inmiddels heeft hij zelfs klanten uit Duitsland en België. ,,Maar niet alles is digitaal te bestellen", benadrukt hij. ,,Als iemand bijvoorbeeld een bankstel wil hebben, dan adviseer ik dat in de winkel te komen bekijken en zelf te ervaren hoe comfortabel het zit en te zien welke stoffen er zijn. Tegelijk komen dan tal van andere vragen op. Die kun je niet via internet beantwoorden. Daarom hechten mijn medewerkers en ik eraan zelf advies te geven en zo teleurstellingen te voorkomen."

Wie alvast wooninspiratie op wil doen kan Cees Mooi Stoer Wonen volgen op Facebook en Instagram, óf online winkel in de webshop.

Pastoor Gowthorpestraat 15, Barneveld www.mooistoerwonen.nl