Creatieve workshops van Gerda Groenevelt

Advertorial

STROE Kleding, kussens, tassen, muurdecoratie en meer: met behulp van haar naaimachine weet Gerda Groenevelt allerlei voorwerpen te verheffen tot kleurrijke kunstwerken. Tegenwoordig deelt zij haar passie door middel van workshops; bij haar thuis in Stroe, maar ook op locatie. ,,Ik houd ervan om creatief bezig te zijn." 

Dat vertelt Gerda Groenevelt over haar grootste hobby, waarvan ze inmiddels ook haar werk heeft weten te maken. ,,Mijn eigen kleding maakte ik altijd al en toen mijn kinderen nog klein waren, maakte ik ook hun kleding met de naaimachine", legt de Stroese uit. ,,Zo ontstond mijn passie, die ik steeds verder uitbreidde." Gerda begon met haar naaiwerken voor haar plezier, vertelt ze, tot ze naar aanleiding van één van haar creaties werd uitgenodigd voor een wedstrijd. Gerda: ,,Ik werd eerste van Nederland. Zo ging het balletje rollen, en inmiddels maak ik ook deel uit van de redactie van vakblad Stitch at Home over machinaal handwerken." 

WORKSHOPS

Daar bleef het voor de creatieveling niet bij. ,,Voor het magazine krijg ik nieuwe materialen toegestuurd waarmee ik het liefst meteen aan de slag ga. Ik probeer graag nieuwe dingen uit en laat vaak nieuwe werken zien in het vakblad." Gerda breidde haar passie nog verder uit, door afgelopen najaar te starten met workshops. ,,Zo geef ik er deze week één bij Bernina in Breda, in het Creative Center. Dit doe ik ook in Putten en Ede of op een locatie naar wens. Het doel is om de deelnemers te leren meer uit hun naai-, borduur- of lockmachine te halen. Minimaal vier deelnemers? Dan kom ik gewoon op locatie langs."

CREATIEF UITJE

Naast de workshops over naai-, borduur- of lockmachines, kunnen geïnteresseerden onder meer bij Gerda terecht voor workshops draadschilderen, een tas maken van jeans, appliceren met en op hout of kleding, tassen of kussens decoreren met stof. ,,Mijn workshops zijn laagdrempelig en voor iedereen interessant. Of het nou om een leuk uitje met vriendinnen gaat, met de borduurclub, of om te groeien op professioneel vlak."

IN OPDRACHT

Daarbij maakt Gerda haar kunstwerken ook in opdracht. ,,Zo heb ik toga's, stola's en antependia gemaakt voor predikanten en kerken. Met de opdrachtgever ga ik in gesprek om samen tot een mooi ontwerp te komen." Ook voor vakbladen of andere klanten gaat ze graag aan de slag. ,,Op dit moment ben ik bezig met een tas met stiksels voor het vakblad. Zolang het maar creatief blijft, voer ik graag mijn passie uit."

[Meer info: www.gerdagroenevelt.nl