• Nanette de Jong Fotografie

Culinair woonfestival Van Ginkel Keukens

Advertorial

BARNEVELD Van Ginkel Keukens bestaat zestig jaar. Dat wordt op 10 november gevierd met een culinair woonfestival en een aantrekkelijke najaarsactie. „In de Marconistraat staan op die dag veertien tenten klaar met een keur aan hapjes en drankjes. Ook worden er kookdemonstraties gegeven. Daarnaast is er veel moois te zien voor het interieur", zeggen John en Wilma van Ginkel. „Voor de kinderen organiseren we een kleurwedstrijd met prachtige prijzen. Op de dag zelf kunnen zij heerlijke koekjes bakken."

John (54) is na zijn schooltijd meteen aan de slag gegaan in de zaak van zijn vader, Dick van Ginkel. „Al 35 jaar werk ik hier met veel plezier. Mijn vader vond dat ik eerst moest leren om keukens te plaatsen voordat ik ze kon verkopen. Doordeweeks monteren, in het weekend in de showroom." Aanvankelijk werkte Johns vrouw Wilma (53) ook in de zaak, maar 25 jaar geleden maakte zij haar overstap naar de voormalige Snuffelkelder die haar schoonmoeder tien jaar eerder was gestart. Aanvankelijk met tweedehands spullen, maar al snel ontwikkelde die onderneming zich tot Eigenstijl Wonen. „Met John en dankzij de inzet van onze 26 collega's realiseren we nu compleet aangeklede interieurs."
In de sfeervolle showroom van Van Ginkel Keukens, omgeven door unieke keukens, is meteen duidelijk waar Johns passie ligt. „Niet langer is de woonkamer de centrale plek in huis, maar de keuken. Kookeilanden hebben hun intrede gedaan, gezond koken en gebruik van verse producten worden populairder. Koken in een keuken die van alle gemakken is voorzien is een onderdeel geworden van het huiselijk leven", stelt hij.

Als geen ander weet John dat niet alleen het uitzoeken van een nieuwe keuken, maar ook het plaatsen ervan een ingrijpende gebeurtenis is. „Daarom nemen wij alle werkzaamheden voor onze rekening. Zo wordt de oude keuken gedemonteerd, voeren we het puin af en zorgen onze installateurs ervoor dat iedere keuken op en top wordt gemonteerd. Een lekkende kraan? Wij doen de reparatie. Een koelkast vervangen? Van Ginkel Keukens levert een nieuwe. Dat doen we al zestig jaar."

Natuurlijk hoort bij een feestelijk jubileum ook een speciale najaarsactie, vinden John en Wilma. „Dat is een extra reden om op 10 november naar ons culinaire woonfestival te komen, zeggen beide stuwende krachten achter Van Ginkel Keukens en Eigenstijl Wonen.

www.vanginkelkeukens.nl