• Edward Doelman

'Deze droom heb ik altijd al gehad' 

BARNEVELD Ze is 'pas' 21 jaar, maar dat belemmert haar niet haar droom waar te maken. Aanstaande vrijdag opent Denise Kennis in het centrum van Barneveld 'BloemenGalerij Eigenwijzz'. De zaak van Denise wordt, op de galerij van De Jonge Woont, een winkel volgens het principe van shop-in-shop.

 

Met haar 21 jaar wordt Denise Kennis één van de jongste winkeliers van het dorp. ,,Ik weet niet precies of ik de allerjongste ben, maar eigenlijk maakt mij dat weinig uit. Natuurlijk vragen mensen wel of ik het aandurf; nou, dat lijkt mij duidelijk. Anders doe ik het niet", vertelt de kersverse onderneemster. Zij beschouwt dit als een grote kans. ,,Ik heb altijd de droom gehad om zelfstandig bloemist te worden. Toen ik deze locatie zag, was ik meteen overtuigd. Hier zie ik m'n toekomst."

Het balletje ging rollen nadat Monique de Jonge, de eigenaresse van meubel- en interieurwinkel De Jonge Woont aan de Nieuwstraat 44, een oproep plaatste op Facebook. Zij zocht een nieuwe invulling voor de galerij van de voormalige gereformeerde kerk. ,,Ik reageerde direct en ben een dag later al langsgegaan bij Monique." Direct zag Denise potentie voor haar plannen. ,,Er stonden zelfs nog een paar kerkbanken en het daglicht valt in door de glas-in-loodramen. Het is een mooie plek. Bovendien spreekt het shop-in-shopconcept mij erg aan. Met m'n bloemen kan ik een aanvulling vormen op het assortiment van Monique, net als Willem Grift en Antoinette art & design die hier ook gevestigd zijn."

DROOG Binnen twee weken was alles rond. Denise stopte met haar baan als bloemist en schreef een ondernemingsplan, al had zij al duidelijke doelen voor ogen. Veel verse bloemen zul je bij haar niet vinden. Denise werkt namelijk graag met droogbloemen, waarbij natuurlijke bloemen gedroogd worden. Die verwerkt Denise graag in boeketten, bloemstukken en andere decoraties voor huis en tuin. ,,De kleur van de bloemen wordt wat doffer, maar door het drogen blijven de bloemen ook veel langer mooi dan verse snijbloemen. Droogbloemen gaan gerust een paar maanden mee." De droogbloemen winnen volgens Denise aan populariteit. ,,Het is zeker een trend."

EIGENWIJS Het inspelen op die trend sluit goed aan op haar bedrijfsnaam: Eigenwijzz.

,,De afgelopen weken heb ik goed nagedacht en veel met familie en vrienden gesproken over mijn aanpak. Af en toe werd tegen mij gezegd: ´Denise, doe niet zo eigenwijs!'. Dat heb ik mooi gebruikt in mijn bedrijfsnaam. Bovendien heb ik een eigen wijze." Naast de verkoop en het vervaardigen van 'persoonlijk rouw- en bruidswerk' wil ze met haar bloemengalerij workshops op het gebied van bloemendecoratie gaan verzorgen.

 

OPENING Vrijdag om 13.00 uur is de officiële opening van haar zaak. Denise dacht na over het uitnodigen van een bekende Nederlander of de burgemeester, maar haar vader Chris Kennis verricht de officiële openingshandeling. ,,Hij heeft de afgelopen weken zoveel bouwtechnisch werk verzet. Het is een hele operatie geweest. Op deze manier kan ik laten zien hoe blij ik met mijn vader ben."