• Camping De Wije Werelt in Otterlo

    Camping De Wije Werelt

EuroParcs neemt camping De Wije Werelt over

OTTERLO EuroParcs heeft camping De Wije Werelt in Otterlo overgenomen van de familie Prangsma. De medewerkers van het vakantiepark zijn donderdag ingelicht en ook de vaste gasten hebben een brief ontvangen over de verkoop. EuroParcs wil onder meer nieuwe vakantiewoningen op het park bouwen, de eerste in het voorjaar van 2018.

EuroParcs is eigendom van de familie Vos en met de aankoop van camping De Wije Werelt is de cirkel voor EuroParcs echt rond. Hiermee keert de familieonderneming terug naar haar wortels. Want in Otterlo, daar begon het voor het bedrijf dat inmiddels elf resorts in Nederland en één op Bonaire in eigendom heeft. ,,Onze grootvader is in de jaren zestig in Otterlo begonnen met de verkoop van stacaravans en chalets", vertelt Wouter Vos die samen met zijn broer Wim de derde generatie van het familiebedrijf vormt. ,,Onze vader heeft in Otterlo het vak geleerd, heeft vanuit daar het bedrijf uitgebreid. Mijn broer en ik zijn weliswaar in Apeldoorn opgegroeid, maar we kwamen nog vaak in Otterlo. We hebben heel vaak in de tuin van onze grootouders en de omliggende bossen als kind gespeeld."

UNIEK EN DUURZAAM De vele jeugdherinneringen maken de aankoop van De Wije Werelt volgens de broers anders dan alle andere campings en vakantieparken die EuroParcs in de afgelopen jaren heeft gekocht. Wim Vos: ,,We willen het hart van De Wije Werelt intact houden. De familie Prangsma heeft in de afgelopen tientallen jaren iets heel moois neergezet en daarop willen we voortborduren. Horecagebouw De Houtzagerij met zijn bijzondere design, de indoor speeltuin, het zwembad, maar ook de natuuraccommodaties. Ze maken deze camping uniek en ook van deze tijd. Want met materialen uit het bos een mooie en originele vakantiewoning bouwen, dat is duurzaam en origineel en wat de consument anno 2017 wil. Wij gaan als nieuwe eigenaren door op deze weg. We willen meer vakantiehuizen bouwen in een stijl die past in de tradities van de Veluwe."

NIEUWE DOELGROEP EuroParcs verwacht met de aankoop van camping De Wije Werelt een nieuwe doelgroep te kunnen bedienen. ,,Nog niet eerder heeft EuroParcs de mogelijkheid geboden om vakantiehuizen op de Veluwe te kopen en te huren'', legt Wouter Vos uit. ,,Midden op de Veluwe en grenzend aan een zandverstuiving, dát maakt deze locatie voor ons zo uniek. Wij zijn er trots op dat wij deze plek toe mogen voegen aan de EuroParcs-ketting en hiermee een fantastische locatie aan kunnen bieden aan aspirant-kopers en potentiële huurders."