• Jan van de Haar (links) en Jan Snel van Faam Werkt begeleiden mensen van werk naar werk.

    Cees van Dijk

'Faam Werkt' voor een succesvolle match

Advertorial

BARNEVELD Stel, je hebt een vaste baan, je vindt dat het tijd wordt voor verandering, maar je zoektocht naar een passende nieuwe functie blijft zonder resultaat. Dan kan Faam Werkt in Barneveld je van dienst zijn. „Wij begeleiden mensen van vast naar vast, zoals wij dat noemen", zegt Jan Snel, senior accountmanager bij het personeelsbureau. „Daarbij kijken we vooral naar hetgeen aansluit bij de kwaliteiten en interesses van de kandidaat. En daar zoeken we passend werk bij."

Moet dat altijd eenzelfde soort functie zijn? „Zeker niet", stelt Jan van de Haar nadrukkelijk. Net als zijn collega is hij als accountmanager nauw betrokken bij het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. „Tijdens het kennismakingsgesprek brengen we de eigenschappen en de ervaring van de kandidaat gedetailleerd in kaart."

UITDAGING „Vooral de vraag waar de kandidaat gelukkig van wordt, staat in het traject centraal", benadrukt Snel. Zo trof hij onlangs een ervaren bouwvakker die toe was aan een nieuwe uitdaging, maar na een aantal sollicitaties nog niet de baan had gevonden die hij zocht. „Hij ambieerde een functie op hbo-niveau, maar als mbo'er dacht hij daar niet voor in aanmerking te komen. Niet terecht, want wij kijken altijd naar de persoon achter het cv." Dat leverde ook in dit geval een mooie match op met een geslaagd eindresultaat, voor zowel de kandidaat als de opdrachtgever.

Meestal denken mensen bij het zoeken naar een andere baan niet aan de mogelijkheid om met hun wensen en ervaringen naar een werving- en selectiebureau te stappen, hebben Snel en Van de Haar gemerkt. „Faam Werkt beschikt over een fijnmazig netwerk en vormt de schakel tussen werkgever en werknemer. Als we op zoek gaan naar een passende functie spelen daarbij factoren als bedrijfscultuur, branche, reisafstand en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling een prominente rol", ligt Van de Haar toe.

Als een succesvolle 'match' tot stand is gekomen en de arbeidsovereenkomst is getekend, is daarmee de kous nog niet af, want ook tijdens de inwerkperiode houdt Faam Werkt een vinger aan de pols. „Regelmatig evalueren we met de kandidaat en met de werkgever de onderlinge samenwerking, want een langdurig dienstverband is voor ons het belangrijkste doel", besluiten Snel en Van de Haar.

www.faamwerkt.nl