• Pauw Media

Feestelijk slot sportieve PLUS-spaaractie

BARNEVELD Voor de deelnemers aan de clubactie van PLUS in Barneveld ging het dit keer niet om de snelste tijd, de meeste doelpunten of de beste turnoefening. Hun sportieve krachtmeting moest vooral zegeltjes opleveren, legt supermarktmanager Geurt Schut uit.

Afgelopen vrijdagavond was er in de Veluwehal friet voor alle winnaars van de bijzondere spaarcampagne. „Bijna honderd porties hebben we gebakken. Die vielen duidelijk in de smaak", zegt Schut terugkijkend op het feestelijke slot van het evenement. Kort voor het frietfestijn kregen de winnaars van de zegeltjesactie hun prijzen uitgereikt. Koploper was turnvereniging Doves uit Barneveld die meer dan zevenhonderd euro bij elkaar had gespaard. Daarnaast vielen er tal van andere prijzen te verdelen, waaronder een waardebon van 50 euro voor de beste spaarder per club, een bioscoopbon voor twee personen voor de nummer twee en een taart voor de derde plaats."

GRATIS FANARTIKELEN „Voorwaar geen geringe prestatie", zegt Schut, initiator van de plaatselijke actie, over de prijswinnaars. „Voor elke tientje aan boodschappen kregen de deelnemers een zegeltje. Daarmee konden zowel de sportclubs als hun leden sparen voor gratis fanartikelen. Die zegels kon je in je eigen digitale fanshop verzilveren voor slippers voorzien van het clublogo of je eigen foto of voor een telefoonhoesje met je foto, maar er waren nog veel meer artikelen die je kon bestellen. Ook familieleden konden meesparen. Zij deden dat met veel enthousiasme. Niet alleen voor de deelnemers, ook voor hun clubs was deelname aan de actie interessant, want een gedeelte van de bestedingen in de fanshop vloeide direct terug in de clubkas."

Met de massale patatmaaltijd en de prijzenregen in de Veluwehal was het acht weken durende evenement nog niet helemaal ten einde, vertelt Schut. „Op zaterdag hebben we alle fanartikelen uitgedeeld die de deelnemers bij elkaar hadden gespaard. We hadden maar liefst eenentwintig dozen met spullen binnengekregen. Dat geeft wel aan hoe enthousiast er is gespaard."

Met genoegen kijken hij en zijn medewerkers terug op de geslaagde spaaractie. „Die heeft niet alleen voor de deelnemers leuke artikelen opgeleverd. Ook voor de sportverenigingen betekende het een financieel extraatje. Zelf hebben we er een heerlijk taart aan overgehouden", zegt hij lachend. „Aangeboden door de deelnemende clubs."

PLUS Barneveld
Gowthorpeplein 40, Barneveld