• Arjan Klarenbeek en zijn team

    Klarenbeek

Feestweek bij Arjan Klarenbeek

Advertorial

BARNEVELD Het is feest bij de groente- en fruitspecialist Arjan Klarenbeek. De Barneveldse speciaalzaak bestaat deze week twaalf en een half jaar. Dat wordt uitbundig gevierd met een feestweek. ,,Deze hele week hebben we allerlei speciale acties en kortingen."

Gisteren is de feestweek aan de Burgemeester Kuntzelaan 36 ingegaan. Deze zal tot en met het weekend duren.Arjan Klarenbeek kijkt heel tevreden en dankbaar terug op de afgelopen twaalf en een half jaar.,,Eind 2003 heb ik deze zaak samen met mijn vrouw Jolanda overgenomen", vertelt Klarenbeek zelf. ,,In 2000 ben ik hier als bedrijfsleider gekomen. Toen was het nog van De Elstar. Die gingen de nadruk echter meer op catering leggen. Ik nam de zaak over. In die tijd hadden we nog maar twee personeelsleden. In 2011 hebben we een hele verbouwing gehad en bestond ons team uit maar liefst acht mensen. Ook mijn vader is betrokken. Hij bezorgt trouw alle bestellingen. Het is een hechte club. We kunnen echt op ons personeel bouwen.",,We hebben sindsdien het horeca-aanbod uitgebreid", vervolgt Klarenbeek. ,,We zijn meer gaan leveren aan restaurants en cafetaria's, maar ook aan verzorgingstehuizen. Op dit moment verzorgen we ook veel kantoorfruit. Dat is een trend van de laatste jaren. Voor bedrijven zorgen we dan dat er vers, lekker en gezond fruit beschikbaar is op hun kantoor voor het personeel. Dan maakt het ons niet uit of het een bedrijf met vijftien of driehonderd man personeel is. Wij kunnen het leveren.",,Onze nieuwst e specialiteit is het bereiden van glutenvrije maaltijden zonder kustmatige E-nummers. We maken ze lekker in onze eigen keuken met een eigen gezonde samenstelling. Echt de smaak van vroeger en iedere week wat anders." Bij Arjan Klarenbeek staat het verkopen van eerlijke producten voorop.,,Ik zoek zelf de producten uit die ik afneem bij boeren en leveranciers. Ik houd van een natuurlijke smaak, dus zonder conserverings- en bestrijdingsmiddelen. Groente en fruit zoals grootmoeder het vroeger ook had."

De liefde voor zijn vak begon bij Klarenbeek al in zijn jeugd.,,Als veertienjarige zat ik op de detailschool in Apeldoorn. In die tijd ben ik bij onze lokale groenteboer in Uddel, Garderen en Putten gaan werken. Als jonge jongen sloeg de vonk al over. Het is een fantastisch en afwisselend vak. Ieder seizoen is weer anders. Van de kersen en pruimen in de zomer, tot de lekkere stamppotten in de winter. Nu is het de tijd van Hollandse asperges en Betuwse aardbeien. Ik geniet er altijd weer van."

[www.arjanklarenbeek.nl