• Rami Ghabrial is trots op zijn nieuwe zaak in Barneveld.

    Pauw Media

Forse uitbreiding Italiaans restaurant Barneveld

BARNEVELD Na een verbouwing van enkele maanden steekt Italiaans restaurant La Delizia woensdag de straat over. Aan het Dijkje 11 in Barneveld, waar voorheen sportzaak Nummer 12 was gevestigd, heeft eigenaar Rami Ghabrial de extra ruimte gevonden die hij zocht.

Het oude restaurant aan de achterkant van het gemeentehuis, geopend sinds 2015, had een oppervlakte van slecht 65 vierkante meter. Te klein om de groei van de klantenkring op te vangen. ,,We moesten steeds vaker noodgedwongen gasten wegsturen. Dat doe je niet graag, maar het kon niet anders", vertelt de ondernemer uit Amersfoort. De oplossing lag op een steenworp afstand.

ALLEEN VERDER Aanvankelijk was het de bedoeling dat Ghabrial de krachten zou bundelen met de eigenaresse van La Pranzo, de lunchroom aan de Schoutenstraat. Uiteindelijk ging de samenwerking toch niet door.

Aan de overkant van het Dijkje krijgt de horeca-ondernemer de beschikking over 300 vierkante meter en kan hij 85 gasten ontvangen, zo´n 55 meer dan in het oude restaurant. Sinds november is de voormalige winkel omgebouwd tot restaurant. Ghabrial is trots op de Italiaanse sfeer en open keuken. ,,Onze gasten kunnen we hier echt laten genieten. Onze officiële naam is niet voor niets La Delizia de la casa, Italiaans voor ´het genot van het huis´.´´

KWALITEIT La Delizia blijft zich in de nieuwe opzet richten op pasta's en pizza's, in combinatie met vlees- en visgerechten. Ook kan men er terecht voor de lunch. Ghabrial is ervan overtuigd dat het nieuwe restaurant in de smaak gaat vallen. ,,Als je kwaliteit levert, komt het altijd goed.´´

Woensdag om 11.00 uur openen de deuren van La Delizia. De officiële opening staat gepland voor april.