Garantieprijs op Barneveldse woningmarkt

BARNEVELD Calcant Makelaardij en Veldhuizen Totaal Groep gaan verregaand samenwerken en introduceren een nieuw concept dat de doorstroming op de woningmarkt verbetert. Met de Garantieprijs bieden ze verkopers de zekerheid dat hun woning binnen zes maanden voor een gegarandeerde prijs verkocht is.

,,Je zet je woning net zoals normaal in de verkoop, maar krijgt van ons een garantie. Als je huis na zes maanden nog niet verkocht is, nemen wij het als je wilt voor een afgesproken prijs over", legt Pieter van Veldhuizen van de Veldhuizen Totaal Groep uit.

,,Wij gaan er in de tussentijd alles aan doen om een hogere verkoopprijs te realiseren. Je kunt daarbij denken aan verkoopstyling, professionele fotografie, brochures en presentaties op onder meer Funda.nl", vult Henk Jongeneel van Calcant Makelaardij aan. ,,Je kunt dus altijd meer krijgen dan het afgesproken bedrag, maar nooit minder."

De Garantieprijs is mogelijk bij woningen met een marktwaarde tot 265.000 euro. Een taxateur schat bij de start van het verkooptraject de marktwaarde van de woning in. Kopers kiezen vervolgens hoeveel ze minimaal voor hun huis willen ontvangen: 88,5, 91 of 93,5 procent van de geschatte marktwaarde. Voor deze garantie betalen ze respectievelijk 500, 1000 of 1500 euro. In de afgelopen maanden bleek de Garantieprijs tijdens een proefperiode al succesvol. Verkopers die voor het concept kozen, raakten hun huis allemaal binnen een half jaar kwijt voor een prijs die hoger lag dan de Garantieprijs.

Met het nieuwe concept willen Calcant Makelaardij en de Veldhuizen Totaal Groep de doorstroming op de lokale woningmarkt verder stimuleren. ,,Veel mensen willen wel de stap naar een grotere woning maken, maar blijven zitten omdat ze denken dat ze hun eigen huis niet kwijt raken. Dat is jammer. Met dit concept nemen we dat probleem weg", vertelt Van Veldhuizen. ,,Je krijgt van ons zelfs al een koopcontract, waardoor je financiering kunt regelen en de bouw van je nieuwe huis kunt starten of een nieuwe woning kunt kopen."

De Veldhuizen Totaal Groep is actief in vastgoed, projectontwikkeling, woningbouw, bouwbegeleiding en bouwadvies. Het Kootwijkerbroekse bedrijf richt zich vooral op de bouw van twee-onder-eenkappers en vrijstaande woningen. In Barneveld bouwt het bedrijf onder meer in Veller en later dit jaar op Eilanden-Oost.

Calcant Makelaardij is sinds 2008 in Barneveld actief. Het makelaarskantoor staat bekend om haar vernieuwende aanpak. Zo schafte Calcant als één van de eerste makelaars het vaste courtagepercentage af. Verkopers betalen bij het kantoor voor wat er daadwerkelijk nodig is om hun woning te verkopen.de bedrijven werkten achter de schermen al langer samen. Die samenwerking wordt nu verder geïntensiveerd.