• Burgittte Schreuder: „Met Visburgt wil ik niet alleen kwaliteitsproducten leveren, bij de kraam moet het ook gezellig zijn. -

    Eigen foto

'Geboren ondernemer' biedt met Visburgt kwaliteit en gezelligheid

Advertorial

BARNEVELD Studeren was niet aan haar besteed en de hele dag achter een computer zitten evenmin. Ondernemen, contact met mensen en kwaliteit leveren, dat wilde ze. Zo ontstond bij Burgitte Schreuder (22) het idee om met een eigen viskraam op pad te gaan. Dit voorjaar voegde zij de daad bij het woord. Inmiddels staat zij op verschillende locaties in Barneveld. Ook heeft zij een standplaats gevonden in Kootwijkerbroek.

Onervaren is de jonge onderneemster allerminst, maar voordat zij haar eigen zaak starte, volgde ze toch eerst een cursus. „Sinds mijn dertiende had ik een bijbaan in de vishandel. Tijdens een zomertraining voor jonge ondernemers leerden we creatief te denken en werden we geconfronteerd met de lastige aspecten van het ondernemerschap." Aan de cursus was een wedstrijdelement verbonden waarbij Burgitte hoge ogen gooide. Als ondernemer moet je gedreven zijn, luidt haar devies. „Zeker in mijn branche staat het leveren van kwaliteit bovenaan. Daarnaast vind ik het leuk om contact met mensen te hebben. Mijn klanten komen graag bij de kraam, ook omdat ze het gezellig vinden."

ENTHOUSIAST Hoewel er in de vissector flink wat concurrentie is, liet Burgitte zich daar niet door ontmoedigen. Als je veel mensen kent, enthousiast bent en weet wat je wilt, komt het altijd goed, klinkt het zelfverzekerd. „Soms vroegen mensen of ik wist waar ik aan begon. Nou daarover twijfelde ik geen moment."

Als geboren ondernemer is Burgitte voortdurend bezig met het smeden van nieuwe plannen. „In mijn hoofd is het nooit rustig. Altijd ben ik in de weer met ideetjes. Ik vind zoveel dingen leuk. Zo heb ik laatst een barbecue georganiseerd en wordt de viskraam soms ingehuurd bij evenementen.

Met het vinden van een passende naam voor haar onderneming had Burgitte weinig moeite. „In Barneveld noemen veel mensen mij Burg. Voor de viskraam vond ik dat de naam moest staan als een huis. Na een wat brainstormen werd het dus ‚Visburgt'. Dat klinkt niet alleen lekker, onze visproducten zijn het ook. Kom maar eens proeven", besluit zij lachend.

In Barneveld staat Burgitte op dinsdag de hele dag bij Jansen Tweewielers, Op woensdag tussen de middag is zij te vinden op de Harselaar bij Bettink Serviceteam. Op vrijdag staat Visburgt bij de Karwei en op zaterdag in Kootwijkebroek bij Bloemsierkunst Van Dijk.

www.visburgt.nl