• Franchisenemer Henk-Jaap van der Woude met enkele medewerkers in de vernieuwde Hema Barneveld.

    Pauw Media

Heropening Hema Barneveld na metamorfose

Advertorial

BARNEVELD Regelmatige bezoekers van de Hema in Barneveld zal het niet zijn ontgaan, er is de afgelopen maanden flink gewerkt om de winkel een nieuwe uitstraling te geven. „Eind december zijn we begonnen met bouwkundige aanpassingen", vertelt franchisenemer Henk-Jaap van der Woude. „Zo hebben we de uit de jaren '80 daterende beige tegels vervangen door een eigentijdse zwarte vloer. Om het contrast te vergroten, zijn onze stellingen nu spierwit. Daardoor oogt de winkel transparanter. Als laatste stap hebben we het lichtplan aangepast en wordt ons omvangrijke assortiment nog aantrekkelijker gepresenteerd."

Gedurende de ingrijpende verbouwing is de winkel open gebleven. „In de afgelopen maanden hebben we onze klanten steeds van dienst kunnen zijn. Dat is vooral te danken aan de flexibiliteit en de inzet van ons team. Alle medewerkers hebben zich ingespannen om de overlast voor onze klanten zoveel mogelijk te beperken. En gelukkig gingen onze klanten ook flexibel met de bouwoverlast om."

KLANTBELEVING „Inderdaad, het was een forse operatie", vervolgt Henk-Jaap. „Zo moest een gedeelte van ons assortiment van 25.000 verschillende artikelen regelmatig worden verplaatst en hebben we meer dan honderd kubieke meter afval afgevoerd. Maar het is zeker de moeite waard geweest, want onze producten komen nu veel beter tot hun recht en voor de klanten is het nog aangenamer om bij ons te winkelen."

Ook de nieuwe indeling draagt bij aan die zogeheten klantbeleving. „Voorheen was de winkel ingedeeld volgens productcategorieën. Nu hebben we 'werelden' gecreëerd. Dit houdt in dat alle producten voor een bepaalde groep bij elkaar zijn gebracht. Zo zijn bijvoorbeeld alle artikelen voor onze vrouwelijke klanten, denk aan kleding, lingerie en cosmetica, of voor heren en kinderen, niet langer verspreid over de etages. Dat is niet alleen logischer, maar ook praktischer voor de klant." En het restaurant op de eerste verdieping is uitgebreid; er zijn 25 extra zitplaatsen bijgekomen.

OPENINGSFEEST GAAT NIET DOOR 
Hema Barneveld wilde de afronding van de verbouwing vieren met een openingsdag op zaterdag 28 maart. Die gaat echter niet door vanwege de coronacrisis. ,,De winkel is gewoon open, met uitzondering van het restaurant'', zegt Henk-Jaap aan.