• Robin Hazeleger

Historische mokken bij AH Voorthuizen

Advertorial

VOORTHUIZEN De Albert Heijn in Voorthuizen doet graag iets extra's voor het dorp. Daarom is er nu de nieuwe actie waarbij gespaard kan worden voor nostalgische mokken. Op deze mokken staan historische foto's van Voorthuizen uit de verzameling van Rob Slim. ,,Net als de andere inwoners zijn ook wij trots op ons dorp."

Bij de opening vorig jaar gaf de Albert Heijn aan het Smidsplein een boek uit met historische ansichtkaarten van Rob Slim. Na het succes van het boek komt de supermarkt nu met een vervolgactie, de nostalgische mokken.

,,We merken dat de Voorthuizenaren oprecht heel trots zijn op hun dorp", vertelt supermarktmanager Diederik Troost. ,,Dat vinden wij een mooie eigenschap. Daarom willen wij daar via een actie ook in mee doen. Na het succes van het boek van vorig jaar is het contact met Rob Slim altijd goed gebleven. Mede dankzij een leverancier kwamen we op het idee om mokken te bedrukken met historische afbeeldingen. Vanaf deze week zijn de zes verschillende mokken te sparen bij de Albert Heijn."

Rob Slim is een enthousiast verzamelaar van foto's en ansichtkaarten. Alleen al van Voorthuizen heeft hij ruim 1400 afbeeldingen.

,,Mijn verzameling begon grappig genoeg op deze locatie", legt Rob Slim uit. ,,In 1980 bracht de toen nieuwe Rabobank aan het Smidsplein een boekje met oude afbeeldingen uit voor rekeninghouders. Dat vond ik zo leuk, dat ik mij er in ben gaan verdiepen en zo is er een hele collectie ontstaan."Dankzij strenge criteria kon Slim de juist afbeeldingen voor de mokken selecteren.,,Ik heb alleen voor foto's gekozen die nog steeds visueel herkenbaar zijn. De gebouwen zijn dus niet afgebroken en nog steeds te bewonderen, al is er natuurlijk wel veel veranderd. Het Smidsplein is enorm vernieuwd. De Passage en de Gereformeerde Kerk zijn nog heel herkenbaar. Dat maakt het leuk om ze eens te bezoeken."

Op de mokken staan de Van den Berghschool, De Punt, de Hoofdstraat, De Passage, het Smidsplein en dus de Gereformeerde Kerk afgebeeld. De mokken zijn niet los te koop. Met een volle spaarkaart kosten ze slechts 2,49 euro.

,,Een spaarkaart is vol bij zes zegels", zegt Diederik Troost. ,,Bij elke tien euro aan boodschappen krijgt de klant een zegel. De actie loopt tot en met 28 januari. Tot en met 4 februari kunnen volle spaarkaarten ingeleverd worden. Met Kerst en Oud & Nieuw voor de deur is het dus sparen geblazen. Ook op Tweede Kerstdag zijn we tussen 10.00 en 18.00 uur geopend voor de extra kerstboodschappen. Reden genoeg om eens langs te komen."