• Eigen foto

Hoog tijd om kerstpakketten te bestellen

BARNEVELD Nu we een prachtige zomer achter de rug hebben en het nog lang zacht en zonnig weer is geweest, denken weinig mensen aan de in rap tempo naderende feestdagen, weet Florus Floor van Greengiving. Al meer dan tien jaar leidt hij het bedrijf dat gespecialiseerd is in relatiegeschenken. Sinds twee jaar levert Greengiving ook kerstpakketten. „Enige haast is geboden. Vooral als klanten iets exclusiefs in het pakket willen stoppen", waarschuwt hij, „anders bestaat het risico dat producten niet op tijd kunnen worden geleverd".

Dat in zijn branche het weer een factor is om rekening mee te houden, merkte hij een paar jaar geleden toen het op 1 december plotseling hevig ging sneeuwen. „Op een normaal zo rustige vrijdagmiddag draaiden we die keer de omzet van een hele week", herinnert hij zich.

SHOWROOM Aanvankelijk werkte Greengiving uitsluitend via internet. Toen Florus besloot kerstpakketten te gaan leveren, werd de behoefte aan een showroom groter en sinds twee jaar is het bedrijf gevestigd in een modern pand aan de Plantagelaan in Barneveld. „Daar kunnen we adviseren over de verschillende mogelijkheden en onze producten laten zien. Klanten stellen dit op prijs."

Vooral de laatste jaren ziet hij de vraag naar duurzame producten toenemen. "Economisch gaat het beter en dat merken we. Bovendien ligt de tijd dat we het kerstpakket in een plastic of kartonnen verpakking leveren achter ons. Nu hebben we bijvoorbeeld een houten kist in ons assortiment die later bruikbaar is om iets in op te bergen. Of we verpakken de geschenken in een jute tas die daarna kan dienen als boodschappentas. Als PET free bedrijf leveren we geen plastic weggooiproducten meer." Milieubewustzijn, kwaliteit en functionaliteit hebben duidelijk invloed op de samenstelling van de kerstpakketten, merkt Florus. "Zo leveren we als exclusief distributeur de Dopper, een herbruikbare fles waardoor elk jaar per persoon veertig plastic waterflesjes minder in het afval verdwijnen. En wacht dacht je van de speciaal vormgegeven paraplu die stormbestendig is? Heel functioneel en je kunt 'em net als de Dopper voorzien van een logo en je bedrijfsnaam." Misschien lijk het nog ver weg, maar wie relaties, collega's of medewerkers wil verrassen met een eigentijds kerstpakket moet snel in actie te komen, raadt Florus aan. "Ons team staat er klaar voor."

www.greengiving.nl