• Edward Doelman

'Hubo XL is cosmetische ingreep'

VOORTHUIZEN ,,Een cosmetische verandering." Zo bestempelt Roland Hartkamp de overgang van Fixet naar Hubo XL. De overgang van de doe-het-zelfzaak aan de Verbindingsweg in Voorthuizen kreeg vorige week zijn beslag.

 

De naamsverandering is ingegeven door een overname door Euretco uit Hoevelaken. De retailorganisatie kreeg de doe-het-zelfketens Fixet, Hubo en Multimate onder zijn hoede en besloot met de Fixet-formule te stoppen. ,,Voor mij was de vraag of ik dus een Hubo of Multimate zou willen worden. Ik heb voor de eerste naam gekozen, omdat het de oudste doe-het-zelfzaak van ons land is. Weliswaar heeft het een wat stoffig imago, maar de keten staat wel bekend om haar betrouwbaarheid en klantvriendelijkheid."

Daarnaast weet Hartkamp dat de komende maanden gewerkt wordt aan verbetering van het imago. ,,Hubo gaat met de tijd mee en zal vooral online een inhaalslag gaan maken. Samen met de eerder genoemde basiswaarden gaf dat voor mij de doorslag voor deze keuze."

Wel is aan de nieuwe zaak 'XL' toegevoegd. ,,We behoren met ruim duizend vierkante meter vloeroppervlakte en een minstens zo grote buitenruimte tot de grotere Hubo-zaken van het land. Ons assortiment is dus ook ruimer, met onder meer bouwstoffen en tuinhout. Daarnaast bieden we er ook volop service bij en breiden dat ook nog eens uit: dan moet je bijvoorbeeld denken aan de klussendienst aan huis, onze zagerij en de slotenreparatie", verklaart Hartkamp de nieuwe winkelnaam.

Inmiddels is de metamorfose helemaal afgerond, tot zijn volle tevredenheid. ,,Ik vind dat de uitstraling van de winkel zeker is verbeterd. De kleurstelling van antraciet en geel is smaakvol", meent Hartkamp, die de zaak samen met zijn vrouw Rachel en acht medewerkers runt. De winkelvloer en -inrichting werd zelf nauwelijks gewijzigd. ,,Om die reden vind ik het vooral een cosmetische ingreep", herhaalt Hartkamp. ,,Wat goed is, moet je niet zomaar veranderen."