• Jade van Brakel: ,,Vooral de jongere generatie en veel ondernemers komen bij voorkeur 's avonds bij ons."

    Pauw Media

Huidtherapie Van Brakel nu ook ´s avonds open

Advertorial

BARNEVELD Huidtherapie Van Brakel in Bareveld verruimt de openingstijden zodat patiënten er voortaan ook 's avonds terecht kunnen. „Sinds kort zijn we ook op donderdagavond open en binnenkort verwachten we op andere werkdagen tot 's avonds negen uur beschikbaar te zijn", licht eigenaar Jade van Brakel toe. Daarmee voorziet ze duidelijk in een behoefte, want de agenda zit vol. „Vooral de jongere generatie en veel ondernemers komen bij voorkeur 's avonds bij ons."

Binnenkort viert de praktijk haar 15-jarig jubileum en aanpassing van de openingstijden beschouwt zij als veranderende omstandigheden waar een ondernemer op moet inspelen. „Destijds liep ik hier stage, maar ik had altijd al de wens om voor mezelf te beginnen. Toen ik de kans kreeg om de praktijk over te nemen, hoefde ik niet lang na te denken om die stap te zetten."

PRAKTIJKRUIMTE Al vanaf het begin liep het voorspoedig en binnen een jaar nam zij haar eerste medewerker aan. „Toen had ik nog een praktijkruimte bij Spreekuurcentrum Gelderse Vallei in Barneveld. In 2010 kon ik dit pand huren. Dat bleek een schot in de roos, want hier kon ik niet alleen mijn eigen praktijk onderbrengen, ook was er voldoende ruimte voor diverse andere paramedische beroepen." Zo ontstond een multifunctioneel centrum waar je bijvoorbeeld ook bloed kunt laten prikken en waar een verloskundige haar spreekkamer heeft.

Met haar praktijk voor huid- en oedeemtherapie wil Jade zich nu ook meer gaan richten op wat zij noemt de cosmetische aspecten. „Er hoeft niet altijd een medische reden te zijn voor huidverbetering", benadrukt ze. „Je kunt hier niet alleen terecht voor een preventieve behandeling, maar bijvoorbeeld ook voor een bindweefselmassage of peelings bij rimpels en een verslapte huid."

Als het aan Jade ligt, kunnen patiënten in de toekomst ook op zaterdag in de praktijk terecht, maar een precieze datum waarop dat gaat gebeuren kan zij nog niet noemen. „Langer open betekent ook dat er meer personeel nodig is en het is op dit moment lastig om huidtherapeuten te vinden. Net als in andere sectoren is de vraag naar gekwalificeerde medewerkers groot." En het jubileumfeestje? „Deze zomer zullen we dat bescheiden vieren, maar ik wil er eigenlijk pas in het najaar echt aandacht aan besteden", besluit Jade.

www.huidtherapie-vanbrakel.nl