• Drie bolletjes ijs voor de prijs van twee. Met deze aanbieding krijgt de opening van IJssalon Brittney's een extra feestelijk tintje.

    Eigen foto

IJssalon Brittney's opent de deuren

Advertorial

BARNEVELD Stel, er komt een aantrekkelijk pand in het centrum van he dorp vrij en je vindt het leuk om met mensen om te gaan. Wat doe je dan? Een ijssalon beginnen, dacht Britt. Van enige aarzeling was bij haar dan ook geen sprake toen de voormalige broodjeszaak aan het Oldenbarneveldplein beschikbaar kwam. Daar moet IJssalon Britney's komen, wist ze meteen.

„Een vriend van mijn vader stelde voor er een ijssalon van te maken leek hem wel iets voor zijn dochter. Britt vond dat een goed idee. „Ik heb in een ijssalon gewerkt en ik heb horeca-ervaring. Vooral het contact met de klanten vind ik ontzettend leuk. En als mensen een ijsje komen kopen, zijn ze eigenlijk altijd vrolijk en goedgemutst", klinkt het enthousiast.

FRIS EN VROLIJK Afgelopen weken heeft Britt met de nodige hulp van familie en vrienden hard gewerkt om het interieur er weer fris en vrolijk uit te laten zien. Een mix van rood-wit domineert. „Behalve de vloer hebben echt alles onder handen genomen", zegt Britt die niet alleen vaak zelf in de nieuwe salon is te vinden, maar ook de inzet van het tien leden tellende team moet regelen.

Vorige week zaterdag gingen de deuren van IJssalon Brittney's voor het eerst open. Over aanloop had Britt niet te klagen. „Logisch, want als je echt Italiaans ijs wilt proeven, moet je bij ons zijn", stelt ze. „In onze ijskeuken maken we al ons ijs zelf. Opa had een bedrijf in het inrichten van ijssalons en mijn tante heeft jarenlang een ijssalon gehad. Toen opa overleed, kwamen mijn vader en ik op het idee om dat weer opnieuw op te starten."

Met haar zestien jaar is Britt ongetwijfeld een van de jongste ondernemers in Barneveld, maar daar maakt ze verder geen woorden over vuil. „Mijn vader helpt me, maar ik moet het wel zelf doen", stelt ze nadrukkelijk. IJssalon Brittney's zeven dagen in de week van 's middags twaalf uur tot 's avonds negen uur geopend. „Wij hebben een omvangrijk assortiment en dat gaan we steeds verder uitgebreide met bijvoorbeeld slush puppy, wafel lolly's, bubbel wafels met softijs, ijsrolletjes, crêpes met ijs, milkshakes, koffie met gebak en nog veel meer. Ook hebben we een softijs corner",

Nieuwsgierig naar het ambachtelijke ijs van de jonge ondernemer en haar team? Ga dan zeker even proeven, want Britt heeft ter kennismaking, en om de opening van IJssalon Brittney's een feestelijk tintje te geven, een aantrekkelijke aanbieding: drie bollen ijs voor de prijs van twee.