• Alberta Vink en Jan Torn van Infina Uitvaartzorg.

    Lieke van der Made

Infina: oneindige aandacht voor een passend afscheid

Advertorial

BARNEVELD De tijd nemen: niet alleen voor de uitvaart, maar ook om het verlies van een geliefde te verwerken. Daarvoor staat Infina, dat oneindigheid betekent. ,,Door de tijd te nemen, willen wij iets voor anderen betekenen", vertellen oprichters Alberta Vink en Jan Torn over Infina Uitvaartzorg, dat vandaag officieel zijn deuren opent aan de Brouwerstraat 2 in Barneveld.

,,Waarom zou je op 63-jarige leeftijd nog een carrièreswitch maken?”, werd Jan gevraagd toen hij zich aanmeldde voor de opleiding tot uitvaartbegeleider. ,,Omdat het nooit te laat is om je droom na te jagen”, vertelt hij in het kantoor dat hij met Alberta deelt, in hartje Barneveld.

ZORGEN EN ONTZORGEN Toeval bestaat niet: die uitspraak lijkt wel van toepassing op hun ontmoeting afgelopen voorjaar, die leidde tot de oprichting van Infina Uitvaartzorg. ,,Ik speelde al een paar jaar met het idee van een eigen uitvaartonderneming”, legt Jan uit. ,,Toen ik Alberta ontmoette, rondde zij net haar opleiding tot uitvaartbegeleider af. Er was meteen een klik, die resulteerde in deze mooie samenwerking.”

Een samenwerking die ontstond rond een gezamenlijk passie: het helpen van anderen. ,,Dat heb ik altijd al mooi gevonden”, aldus Alberta. ,,Het zorgen voor en ontzorgen van mensen past goed bij me. Met Infina kan ik er zijn voor de nabestaanden.

Niet alleen tijdens de plechtigheid, maar eventueel zelfs ervóór: met een zogenoemd voorgesprek. Een mooi moment om je gevoelens aan een geliefde te uiten.” Ook na de uitvaart kunnen Jan en Alberta iets betekenen voor de nabestaanden. Jan: ,,Het leven gaat door, maar zal voor de achterblijvers nooit meer hetzelfde zijn. Wij zijn zowel een luisterend oor als een aanspreekpunt, van begin tot eind.”

VOLDOENING Die persoonlijke aandacht resulteert in een uitvaart die al net zo persoonlijk is. Alberta: ,,Er is veel mogelijk: het afscheid hoeft niet per se in een uitvaartcentrum plaats te vinden. Door goed te luisteren naar de nabestaanden komen we tot een mooi en passend afscheid.” De twee onderscheiden zich met Infina op verschillende vlakken van andere uitvaartondernemers. ,,Ons doel is niet het behalen van zoveel mogelijk winst”, legt Jan uit. ,,We halen voldoening uit ons werk, door er voor anderen te zijn. Niet voor niets staan we open voor iedereen, ongeacht afkomst, religie of levensovertuiging.”

Naast de persoonlijke aandacht en de bijzondere naam, staat ook de kleur paars symbool voor Infina. ,,Die kleur staat voor rust en harmonie”, legt Alberta uit. ,,Maar ook voor rouw. Die aspecten komen bij ons samen.” Samen met een sierlijk getekende lelie is het logo van Infina compleet. Jan: ,,Net als een bloem mag het leven ontstaan, opbloeien, geuren en kleuren. Hoe moeilijk ook, aan alles komt een einde. Maar nabestaanden hoeven het niet alleen te doen.”

[Ga voor meer informatie naar www.infinauitvaartzorg.nl of neem telefonisch contact op via 06-51453137.